MASOVNA TUČA U KLUBU U SALCBURGU: Izbacivači iz BiH prebili goste iz Hrvatske, posvađali se oko cigarete, jedan ostao bez SLUHA
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

počelo suđenje

MASOVNA TUČA U KLUBU U SALCBURGU: Izbacivači iz BiH prebili goste iz Hrvatske, posvađali se oko cigarete, jedan ostao bez SLUHA

Bosna i Hercegovina -

Sukob oko cigareta doveo je do ozbiljnog fizičkog sukoba u salcburškom noćnom klubu, a glavni akteri su bili izbacivači iz Bosne i Hercegovine i tri gosta iz Hrvatske.

Na sudu u Salzburgu u četvrtak je počelo suđenje na kome su se pojavila četvorica od petorice aktera - izbacivač iz BiH i tri državljanina Hrvatske starosti od 22 do 27 godina.

Svi su porekli bilo kakvu krivicu za nasilje, a prvooptuženi izbacivač izjasnio se da nije kriv za nanošenje teških telesnih povreda koje su dovele i do gubitka sluha jednog od aktera tuče.

Sve se dogodilo u junu 2022. godine kad su trojica mladih Hrvata, koji su bili gosti u noćni klub u Salcburgu, želeli da zapale cigaretu. Međutim, kako je pušenje bilo zabranjeno, ušli su u verbalni sukob sa izbacivačima iz BiH, a banalna rasprava je prerasla u teški nasilni fizički obračun.

Oštri predmeti su leteli na sve strane, a navodno je jedan od učesnika tuče uzeo ključ kojim je krenuo na izbacivača. Najteže je povređen jedan od gostiju koji je nakon tuče skoro ostao bez sluha na desno uho zbog čega mora da nosi implant.

Na sudu se u četvrtak moglo čuti da su mladići bili pod uticajem alkohola.

Prvooptuženi bi u slučaju da bude osuđen mogao da dobije i kaznu do 15 godina zatvora.

(Kurir.rs/Nezavisne/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

01:32

PRVI PUT SAM POVELA ĆERKU (10) NA NASTUP I IZBILA MASOVNA TUČA Pevačica: Flaše lete na sve strane, STAMPEDO LJUDI IZMEĐU NAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track