KOLEGINICI SLAĐANI SIPALA U KAFU MRAVOCID-ŽOHAROCID, 3 PUTA POKUŠALA DA JE OTRUJE Šok slučaj u Banjaluci snimljen, ovo je epilog
Foto: Profimedia

KOLEGINICI SLAĐANI SIPALA U KAFU MRAVOCID-ŽOHAROCID, 3 PUTA POKUŠALA DA JE OTRUJE Šok slučaj u Banjaluci snimljen, ovo je epilog

Bosna i Hercegovina -

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Nini Ninković, inspektoru prosvete u Pedagoškom zavodu Republike Srpske, i osudio je na godinu i po dana zatvora zbog pokušaja ubistva pomoćnika direktora Zavoda Slađane Tanasić kojoj je u kafu sipala "mravocid-žoharocid" i druge štetne materije.

"U odnosu na prvostepenu presudu kazna je umanjena za šest meseci zatvora", rekla je za ATV sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović.

Prema presudi Ninkovićeva je od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda Srpske u dva navrata ušla u kancelariju 17, koju koristi Tanasićeva, krijući se od ostalih zaposlenih.

"Znajući da Tanasićeva svako jutro pije kafu, koja joj se priprema u kafe kuhinji Pedagoškog zavoda, i poslužuje svakog jutra na radnom stolu u kancelariji, optužena je joj je u šoljicu sa kafom nasula sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijum hipohlorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbeljivanje", navodi se u presudi.

Dodaje se da oštećena u oba navrata, 8. i 9. decembra kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa. Međutim, Ninkovićeva je 21. decembra oko 7.55 časova oštećenoj u kafu sipala "mravocid-žoharocid".

"Oko 7.55 časova optužena je iskoristila situaciju i u nameri da liši života oštećenu ušla je u njenu kancelariju, prišla do radnog stola i iz džepa izvadila pvc kesicu zelene boje sa natpisom "mravocid žoharocid" u kojoj se nalazio insekticid u obliku praha, za koji je znala da je opasan i štetan za zdravlje ljudi, čiji je hemijski sastav fipronil", navodi se u presudi.

Dodaje se da se radi o materiji koja je štetna za zdravlje ljudi.

"Sadržaj iz kesice je nasula u kafu, za koju je znala da je pripremljena za oštećenu, a nalazila se na njenom kancelarijskom stolu te uz pomoć kašičice koja se nalazila u šolji sa kafom, promešala sadržaj, da bi nedugo zatim napustila kancelariju vodeći računa da je niko ne primeti", navodi se u presudi.

Ninkovićeva je nakon toga uhapšena, a "trovanje" kafe je snimljeno nadzornom kamerom koja je, u saradnji Pedagoškog zavoda i istražnih organa, "podmetnuta" u kancelariju Tanasićeve.

Kurir.rs/ATV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track