ČOVEK IZ BIH "TERORIŠE" ŠVAJCARSKI GRAD, NIKO MU NIŠTA NE MOŽE Vodi se kao invalidski penzioner, izašao iz zatvora i napravio haos
Foto: Shutterstock

ČOVEK IZ BIH "TERORIŠE" ŠVAJCARSKI GRAD, NIKO MU NIŠTA NE MOŽE Vodi se kao invalidski penzioner, izašao iz zatvora i napravio haos

Bosna i Hercegovina -

Državljanin BiH (35), koji se vodi kao invalidski penzioner, već duže vremena pravi probleme u švajcarskom gradu Arbon, u kantonu Turgau. Naime, kako prenose švajcarki mediji, on razbija prozore, zastrašuje ljude, razbija im automobile.

Štaviše, prilikom jednog od hapšenja, napravio je lom i u policijskoj stanici. O tome s kakvim se problemima susreću dovoljno govori da samo jedna optužnica protiv njega sadrži 34 tačke.

Sada bi opet trebao da se pojavi pred sudom i tužilaštvo će tražiti veću kaznu od prijašnjih.

S druge strane, on je nedavno odslužio kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca, ali čim je izašao, nastavio je po starom.

“Nešto se mora hitno preduzeti. Moramo ga skloniti sa naših ulica, osim ako ne odluči da se promijeni”, kaže Konrad Bruhviler, predsednik gradskog veća Arbona. I njegove kolege u kantonalnom savetu dele isto mišljenje.

Prosto, više se ne može tolerisati da neko svoj bes iskaljuje na tuđoj imovini, ali ni na gradskoj imovini. On je bio četiri meseca u zatvoru i to apsolutno nije imalo uticaja na njega. Još jedan problem je što njegova krivična dela većinom ne mogu biti dokazana, jer retko kad bude svedoka, iako svi znaju da je on u pitanju. Sada ćemo uvesti i bolji video-nadzor na glavnoj stanici, gde često razbija stvari”, rekao je Bruhviler.

Jedan od oštećenih je i Jerg Cimerman kojem je na automobilu pričinjena šteta od 3.000 franaka. Ipak Cimerman kaže da ga nije prijavio jer nema video niti foto dokaz. Bh. državljanin je pobegao sa lica mesta čim je on izašao.

Pored njegovog, oštetio je još najmanje tri automobila.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja