PUTIN URUČIO ORDEN ALEKSANDRA NEVSKOG MILORADU DODIKU: Predsednik Rusije odlikovao lidera RS (VIDEO)
Foto: Foto: Printscreen

PUTIN URUČIO ORDEN ALEKSANDRA NEVSKOG MILORADU DODIKU: Predsednik Rusije odlikovao lidera RS (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je danas u Kazanju Orden Aleksandra Nevskog predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Dodik je odlikovan za veliki doprinos razvijanju saradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom.

"Za veliki doprinos razvoju saradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom, odlikovati ordenom Aleksandra Nevskog Milorada Dodika – predsjednika Republike Srpske" navodi se u ukazu koji je ranije potpisao ruski šef države

Dodik je prethodno dodao sledeće:

"Odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji i nećemo u NATO".

"Potvrđujemo dobre odnose koje Srpska ima i gaji prema ruskoj državi i prema Vama. Oni što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji" rekao je Dodik.

Istakao je da Zapad želi da izdejstvuje to svaki dan.

"Pogotovo bez oklevanja odbijamo da se pridružimo članstvu u NATO" jasan je bio Dodik.

Istakao je da su Srbi dva puta bombardovani, Srpska jednom, Srbija drugi put.

"I znate, mogu vam posvedočiti da danas imamo ogroman broj mladih ljudi, tek novorođene dece koje imaju posledice od osiromašenog uranijuma, a čak 10 puta je povećano zračenje na tim rejonom, kao i malgine bolesti uzrokovane tim bombardovanjem" rekao je Dodik.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom povodom bilateralnih pregovora. Sastanak se održava u međunarodnom izložbenom centru "Kazan Ekspo" u Kazanju.

Dodik je ranije rekao da očekuje da će sastanak sa ruskim liderom održati u drugoj polovini februara. Predsednik Republike Srpske je istakao da je veoma ponosan što je imao priliku da komunicira sa predsednikom Ruske Federacije i dodao da je najbolja osoba koju je uspeo da upozna u politici Putin.

Dodik je u maju 2023. godine posetio Moskvu, gde se sastao sa Putinom i učestvovao na KSI međunarodnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbednosti.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja