POLIO ŽENU BENZINOM PA JE ZAPALIO PRED ĆERKOM: Zverski usmrtio svoju suprugu, a sada je konačno OSUĐEN
Foto: RTRS

HOROR u bosni

POLIO ŽENU BENZINOM PA JE ZAPALIO PRED ĆERKOM: Zverski usmrtio svoju suprugu, a sada je konačno OSUĐEN

Bosna i Hercegovina -

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je žalbu odbrane Branislava Stanivukovića (46) iz Kukulja kod Srpca i pravosnažno ga osudio na 25 godina zatvora zbog zverskog ubista njegove nevenčane supruge Milice Marinković (33), koju je polio benzinom i zapalio.

Radi se o trećestepenoj presudi, budući da je Vrhovni sud Republike Srpske u januaru prošle godine delimično uvažio žalbu odbrane i Stanivukoviću smanjio kaznu sa 30 na 25 godina zatvora.

Milicu zapalio pred kćerkom

Zločin se dogodio 20. jula 2020. godine u Aleksandrovcu kod Laktaša. U presudi se navodi da je Stanivuković, na očigled Miličine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. Nesrećna žena je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obe ruke. Hospitalizovana je u UKC Republike Srpske gde je podlegla posle 13 dana.

U prvostepenoj presudi navodilo se da je Stanivuković od 2010. godine zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

"Kada je Milica, tokom 2012. godine, uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici", navodi se u presudi.

Pojašnjava se da je 20. jula 2020. Stanivuković u jutarnjim časovima automobilom ”pežo 406” pratio Milicu i njenu kćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina.

Pre ubistva nožem nasrtao na žrtvu

"Oštećena je počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo", navodilo se u presudi.

Tokom suđenja je obelodanjeno da su oni dan pre zločina posvađali, te da je Stanivuković već tada nožem nasrtao na Milicu, preteći da će je ubiti. Motiv svađe je bila njegova ljubomora, odnosno zato što je mislio da će ga ona napustiti kada on ode na izdržavanje zatvorske kazne po presudi za trgovinu drogom.

Napad na Milicu tada je sprečila Stanivukovićeva kćerka iz prvog braka. Nakon toga Milica se sa prijateljicom celu noć skrivala u žbunju pored kuće jer je Stanivukoviću vikao da će je zapaliti. Rastale su se u ranim jutarnjim časovima kada je po Milicu došla prijateljica s posla.

Inače, Stanivuković je ranije kažnjavan novčano zbog paljevine kuće Miličinih roditelja. Nekoliko dana pre zločina nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora zbog uzgoja i trgovine marihuanom. Tu presudu je, u septembru, potvrdio Vrhovni sud Republike Srpske.

(Kurir.rs/ atvbl/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:18

Džonić osuđen na doživotni zatvor za trostruko ubistvo Đokića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja