NENAD NEŠIĆ O PLANOVIMA ZA NOVU REZOLUCIJU O SREBRENICI: "Bošnjački političari razaraju BiH"
Foto: Beta

NENAD NEŠIĆ O PLANOVIMA ZA NOVU REZOLUCIJU O SREBRENICI: "Bošnjački političari razaraju BiH"

Bosna i Hercegovina -

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić izjavio je da bošnjački političari u ovom trenutku najviše razaraju BiH, te da je jedino rešenje mirna disolucija - da svaki narod krene svojim putem i da budu dobre komšije.

- Očigledno je reč o jednoj nemogućoj državi gde imamo tri istorije, tri sadašnjosti i tri budućnosti i smatram da svaki narod treba da krene svojim putem - rekao je Nešić povodom saznanja da bošnjački deo misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici.

On je istakao da sve što je dobro za BiH i što predstavlja put BiH ka EU, čine predstavnici Republike Srpske u institucijama na nivou BiH.

- U ovom trenutku Republika Srpska je lokomotiva evropskog puta BiH. Ako bolje pogledate, većinu zakona na evropskom putu su upravo uradili ljudi koji predstavljaju Republiku Srpsku - naveo je Nešić.

On je rekao da se može govoriti o retrogradnoj politici bošnjačkih političara i evropskoj politici Republike Srpske i srpskog naroda.

- Žao mi je bošnjačkog naroda, jer ne mogu da izađu iz perioda 1992-1995. godine, ne mogu da izađu iz lažne nametnute žrtve rata i lažne nametnute teze da su Srbi agresori. U BiH je bio građanski rat u kojem su stradali pripadnici i srpskog i bošnjačkog i hrvatskog naroda i svaka žrtva zaslužuje poštovanje, ali očigledno bošnjački narod, zahvaljujući svojim političarima ne može da napravi iskorak u 21. vijek i da rade na tome da ovaj prostor bude normalan za život - zaključio je Nešić.

Bošnjački deo misije BiH pri UN navodno samostalno, bez odluke Predsedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sednici Generalne skupštine UN u aprilu.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da se aktivnosti ambasadora pri Stalnoj misiji UN Zlatka Lagumdžije sprovode bez saglasnosti Predsedništva, te ukazala da u BiH godinama postoji zloupotreba kada je riječ o spoljnopolitičkom delovanju.

Kurir.rs/Srna

Bonus video:

01:08

NENAD NEŠIĆ O TOME KO JE KRIV ZA ZLOČIN U BIH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track