UHAPŠEN SAMOZVANI TEOLOG NA GRANICI ZBOG ZASTRAŠUJUĆIH PRETNJI: Objavio da će SILOVATI I UBITI sopstvenu ženu, određen mu pritvor
Foto: Youtube/Hayat Media BIH/SANA PRESS

UHAPŠEN SAMOZVANI TEOLOG NA GRANICI ZBOG ZASTRAŠUJUĆIH PRETNJI: Objavio da će SILOVATI I UBITI sopstvenu ženu, određen mu pritvor

Bosna i Hercegovina -

Samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule uhapšen je u ponedeljak. Njemu je, nakon kriminalističke obrade, određen jednomesečni pritvor.

Edin Tule je uhapšen na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a zatim je predat u nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo.

Tu je izvršena kriminalistička obrada, a zatim je predat u nadležnost Tužilašva KS koje je predložilo određivanje pritvora što je Opštinski sud u Sarajevu i prihvatio.

Tule se tereti za tri krivična dela ugrožavanja sigurnosti i jedan pokušaj iznude. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva.

Prijavu protiv njega ranije je podneo Damir Muharemović i još nekoliko osoba kojima je Tule otvoreno pretio putem društvenih mreža.

Podsetimo, u novembru prošle godine, nakon što je policija preduzela određene aktivnosti jer je Tule napisao da svoju suprugu Aidu Tule drži zatočenu te da će je silovati i ubiti, on je objavio Fejsbuk status u kome kaže da je sve bio "socijalni eksperiment".

(Kurir.rs/Klix.ba/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track