SRBIJA ISPORUČILA "GOSPODARA SMRTI" BIH: Opasnog ubicu tražili deset godina, uhapšen zbog falsifikovanih dokumenata
Foto: MUP BIH

član kriminalnog klana

SRBIJA ISPORUČILA "GOSPODARA SMRTI" BIH: Opasnog ubicu tražili deset godina, uhapšen zbog falsifikovanih dokumenata

Bosna i Hercegovina -

Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom graničnom prelazu Sremska Rača – Bosanska Rača, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli, izvršili preuzimanje optuženog lica D.M.

Kako je ranije portal "Avaza" objavio reč je o Damiru Mehiću Bibiju, poznatiji pod nadimkom "gospodar smrti".

Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženo lice sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli, a nakon toga u skladu sa rešenjem o određivanju mere pritvora u nadležnu kazneno popravnu ustanovu.

Navedeno optuženo lice je izručeno od strane nadležnih organa u Republici Srbiji, a u ranijem periodu je lišeno slobode u Beogradu na osnovu međunarodne poternice koja je za istim raspisana od strane Kantonalnog suda u Tuzli.

Kako se radi o licu koje je poznato organima gonjenja i koje je optuženo za krivično delo ubistva iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

(Kurir.rs/ Avaz.ba/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:30

UBICA IZ MLADENOVCA NIKAD NIJE ODGOVARAO ZA RANIJA DELA: Radulović o motivima izvršioca masakra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track