PRETIO TERORISTIČKIM NAPADOM U BOSNI: Određen jednomesečni pritvor Simbadu Bajrektareviću Bambiju
Foto: Facebook

UŽAS

PRETIO TERORISTIČKIM NAPADOM U BOSNI: Određen jednomesečni pritvor Simbadu Bajrektareviću Bambiju

Bosna i Hercegovina -

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor Simbadu Bajrektareviću zvanom Bambi, osumnjičenom da je, nekoliko dana pre Bajrama, na društvenoj mreži pretio stanovništvu da će počiniti teroristički napad.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, dežurni tužilac je uputio predlog za određivanje mere pritvora za osumnjičenog Bajrektarevića, zbog krivičnog d‌ela terorizam.

Osumnjičeni je, nekoliko dana pre obeležavanja verskog praznika Bajrama, 7. aprila ove godine , na društvenoj mreži postavio preteću poruku.

"Postavio je javnu poruku kojom preti široj populaciji stanovništva, nazivajući ih ‘nevernicima’, ‘mnogobošcima’ i slično, počinjenjem terorističkog napada na živote osoba. Poruka je objavljena uz njegovu fotografiju u maskirnim hlačama i sa automatskim oružjem, nožem i crnom zastavom sa arapskim slovima, i na taj način postala dostupna korisnicima interneta i društvenih mreža – navode iz Tužilaštva BiH.

Bajrektarević je nakon objave identifikovan, lociran i uhapšen, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koja će biti korištena kao dokazi u postupku.

(Kurir.rs/ ATVBL/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track