ČIM JE UHAPŠEN, SVE PRIZNAO, PA OSUĐEN NA 4 GODINE: Diler bosanskog narko-bosa preprodao drogu za više od pola miliona evra
Foto: EPA / Christian Bruna

ČIM JE UHAPŠEN, SVE PRIZNAO, PA OSUĐEN NA 4 GODINE: Diler bosanskog narko-bosa preprodao drogu za više od pola miliona evra

Bosna i Hercegovina -

U Regionalnom sudu u Salcburgu danas je osuđen državljanin Austrije (30) na četiri godine zatvora, za kojeg se navodi da je balkanskih korena, a koji je godinama radio za narko-bosa iz Bosne i Hercegovine.

Austrijski mediji navode da je on bio posrednik u većem narko-lancu, te je navodno tokom poslednjih godina prodao oko 80 kilograma droge. Inače, ovaj osuđenik je jedini pripadnik ovog narko-klana koji je odmah po hapšenju priznao sve što mu se stavlja na teret, dok su ostali krivicu priznali tek na sudu.

Inače, reč je o mladiću koji se bavio elektronikom, ali je vremenom izgubio posao jer se odao narkoticima. Baš zbog zavisnosti počeo je da radi za bosanskog narko-bosa.

Mediji prenose da je reč o kriminalnoj organizaciji koja je razotkrivena u policijskoj akciji "Operacija Ahil". Kako prenosi "Krone", radi se o bandi koja je iz Slovenije u Austriju prokrijumčarila stotine kilograma droge. Šef ovog zloglasnog klana je državljanin BiH, koji je u martu mesecu osuđen na deset godina zatvora.

Njegov diler, koji je danas osuđen, za ovu kriminalnu organizaciju je radio od početka 2019. do maja, 2023, a ulična vrednost droge koju je preprodao iznosila je između 500.000 i 800.000 evra.

Bonus video:

00:40

Filmsko hapšenje u Beogradu, uhapšen diler

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track