OD UDATE LJUBAVNICE IZNUDIO 10.000 EVRA: Pretio i njoj i njenim roditeljima, čak su i ugovor potpisali! SVI DETALJI UCENE
Foto: Shutterstock, Ilustracija

OD UDATE LJUBAVNICE IZNUDIO 10.000 EVRA: Pretio i njoj i njenim roditeljima, čak su i ugovor potpisali! SVI DETALJI UCENE

Bosna i Hercegovina -

P.G. (38) iz Tomislavgrada (BiH) optužen je da je ucenjivao i pretio udatoj ljubavnici i njenim roditeljima i da je tako iznudio 10.000 evra za šta su čak potpisali i ugovor, ali ih ipak nije ostavio na miru.

Opštinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva ZHK protiv P.G., koja ga tereti da je počinio krivična dela ucena i ugrožavanje sigurnosti.

Kako se navodi u optužnici, nakon što su roditelji njegove udate ljubavnice saznali za ljubavnu vezu između njega i njihove kćerke R.G. tražili su da više ne dolazi u njihov ugostiteljski objekat.

Kako se navodi, optuženi je pretio R.G. da će njenom suprugu otkriti njihovu ljubavnu vezu te je prisilio da mu preda 10.000 evra.

U optužnici se navodi da joj je zapretio da će u lokal njenog oca dovesti neke ljude i da će ga srušiti do temelja, te da će dovesti ljude koji će ubiti njene roditelje.

Takođe, pretio joj je da će joj oca staviti u gepek i provozati, kao i da će nauditi njenoj majci, optužujući ih za uvredu i prekid njihove veze.

Rekao je i da će njenom suprugu reći za njihovu ljubavnu vezu, pa je tako prisilio da od majke pozajmi 10.000 evra.

Dodaje se da je oštećena, kako bi zaštitila sebe i svoju porodicu te svoju čast i ugled, u februaru 2022. godine sačinila ugovor.

U ugovoru je pisalo da će mu dati 10.000 evra kako su se i dogovorili, ali da više ne uznemirava ni nju niti njenu porodicu.

"Pristaješ na to da ne ulaziš u ugostiteljski objekat, da ne dolazi do remećenja javnog reda i mira. Prihvataš da nećeš ucenivati i tražiti još novca, nego je ovo kraj. Svi lični podaci s mobilnog, slike, brojevi, poruke sve će biti izbrisano. S poštovanjem", pisalo je u ugovoru koji je potpisan, a koji je overen pečatom kafića.

Predala mu je 10.000 evra, a optuženi je određeno vreme prestao da dolazi u ugostiteljski objekat njenog oca. Međutim, nakon nekoliko meseci ponovo je došao i tražio da razgovara s njenim ocem koga je krivio za njihov raskid.

U optužnici se navodi da je potom u više navrata uznemiravao R.G. i njenu majku koje je često zvao na mobili telefon, a majku je krivio za prekid veze između njega i R.G. nazivajući je pogrdnim imenima i preteći joj.

Zatim je 25. februara 2023. godine nazvao njenu majku na mobilni telefon, ali se javila R.G. koju je pitao gde joj je majka, na šta mu je ona odgovorila "šta te briga".

Kada joj je rekao "eto me" i prekinuo vezu, one su se uplašile, a slučaj je prijavljen policiji, pa je osumnjičeni procesuiran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track