ŽESTOK OKRŠAJ SA POLICIJOM I JEDAN BROJ TELEFONA: Neverovatna priča o istorijskom hapšenju u Austriji - Ovako je pao DILER IZ BiH
Foto: Youtube/Polish Emergency Videos/Shutterstock

ŽESTOK OKRŠAJ SA POLICIJOM I JEDAN BROJ TELEFONA: Neverovatna priča o istorijskom hapšenju u Austriji - Ovako je pao DILER IZ BiH

Bosna i Hercegovina -

Nakon velike akcije u kojoj su učestvovale policije tri austrijske pokrajine, tamošnji mediji prenose kako su zapravo Austrijanci došli do samog vrha narko-klana koji je proteklih meseci preprodao drogu vrednu 12,5 miliona evra.

Kako prenose mediji iz Austrije, sve je počelo 12. novembra, 2023. godine kada je policija zaustavila 26-godišnjaka i njegovog saučesnika koji ima 25 godina. Reč je o patroli iz policijske stanice Ens na koje su ova dvojica otvorili vatru i došlo je do okršaja između policije i kriminalaca. U ovoj razmeni vatre ranjena su dva policajca i zapaljen je automobil policijske patrole. Policija je uspela da uhapsi 25-godišnjaka, dok je drugi uspeo da pobegne automobilom koji je, pod pretnjom oružjem, oteo od vozača kojeg je zaustavio.

On je konačno uhapšen 15. decembra, zajedno sa još tri pripadnika ovog narko-klana. Svima su oduzeti telefoni i nakon što su razbijene šifre, policija je sa oduzetog telefona kontaktirala državljanina BiH (30), koji je bio visokopozicioniran u klanu.

Nakon što su s njim dogovorili preprodaju dva kilograma kokaina za 57.000 evra, našli su se 8. marta i tom prilikom ga uhapsili.

Kod njega u stanu je pronađen veći iznos novca za koji se pretpostavlja da potiče od preprodaje kokaina. Inače, mediji navode da gram kokaina u Beču košta oko 110 evra, tako da je reč o ogromnoj količini novca. Štaviše, policija je operativnim radom došla do saznanja da je baš on od januara preprodao skoro 146 kilograma kokaina, uglavnom u Beču.

Kako prenose austrijski mediji, grupa je navodno ukupno prodala 164 kilograma kokaina, 2,5 kilograma heroina, 25 kilograma amfetamina, 18,5 kilograma biljke kanabisa, 113 grama metamfetamina i dva kilograma ketamina između jula 2023. i marta, 2024. u Donjoj Austriji, Gornjoj Austriji i Beču. Ulična vrednost ovih narkotika je 12,5 miliona evra.

Inače, istražioci tvrde da se ova grupa nije bavila samo preprodajom droge. Oni se sumnjiče i za najmanje pet provala u banke i benzinske pumpe na području Beča.

Austrijski mediji podsećaju da je samo pre nekoliko dana razbijena banda sa Balkana, kojom je upravljao državljanin BiH i Austrijanac, hrvatskih korena iz zatvora. Njihova grupa je na području Štajerske, Koruške i Beča preprodala drogu vrednu 5,2 miliona evra.

(Kurir.rs/Nezavisne novine/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track