JOŠ ŠEST GODINA: Rifat Rejzić ponovo izabran za reisa u Crnoj Gori
Foto: Youtube

Nov mandat

JOŠ ŠEST GODINA: Rifat Rejzić ponovo izabran za reisa u Crnoj Gori

Crna Gora -
Reizabrani reis se više puta suprotstavio odlasku mladih muslimana u Islamsku državu i usprotivio se novopazarskom muftiji Mueremu Zukorliću

PODGORICA - Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić danas je ponovo izabran na novi mandat od šest godina, jednoglasnom podrškom 39 članova izbornog tela.

Fejzić je posle izbora zahvalio na velikom poverenju i poručio da će mu glavni cilj u novom mandatu biti da očuva islam "onakav kakave jeste".

"Islam je pre sveg vera srednjeg puta", rekao je Fejzić.

Za Fejzića su glasali i predstavnici građana u izbornim organima Islamske zajednice u Crnoj Gori. Fejzić se ranije više puta suprotstavio odlasku mladih muslimana u borbene redove teroristike organizacije Islamska država. Takođe, usprotivio se pokušaju novopazarskog muftije Muerema Zukorlića da svoj formalni uticaj ostvari i prema muslimanima u Crnoj Gori.

Fejzić je nekoliko puta istakao da je Islamska zajednica u Crnoj Gori jedina suverena u tom domenu na teritoriji Crne Gore i da je niko ne može zameniti. Kritičari mu zameraju bliskost sa vlašću u Crnoj Gori. Islamska zajednica Crne Gore je pod rukovodstvom Fejzića regulisala odnose sa državom posebnim sporazumom iz 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track