ĐETIĆI SU TO: Obezbeđenje budvanske diskoteke izudaralo i izbacilo gej par!

Nisu dobrodošli

ĐETIĆI SU TO: Obezbeđenje budvanske diskoteke izudaralo i izbacilo gej par!

Crna Gora -
Napadnuti mladići su, kako se navodi, oko četiri sata pozvali budvansku policiju, ali im je rečeno da sami dođu u stanicu policije i podnesu prijavu

BUDVA - Dva mladića, od kojih je jedan iz Crne Gore, a drugi iz Njemačke, izbačeni su iz budvanske diskoteke Top Hil i isprebijani jer su, kako je saopšteno iz LGBT Foruma Progres, jer su se ljubili.

U saopštenju te nevladine organizacije navodi se da su dvojica mladića koji su u emotivnoj vezi i koji provode odmor zajedno u Budvi, kod jednog od članova osiguranja u diskoteci izazvali revolt i homofobično nasilje. " Psovao ih je i vređao i tvrdio da pedere neće tolerisati u objektu. Prilikom nasilnog izvođenja iz diskoteke, nemačkog državljanina ošamario, a crnogorskom zadao više udarce u potiljka" kaže se u saopštenju.

Napadnuti mladići su, kako se navodi, oko četiri sata pozvali budvansku policiju, ali im je rečeno da nisu u prilici da izađu na lice mesta, već da oni dođu u stanicu policije i podnesu prijavu, prenose Nezavisne.

U LGBT Forumu Progres očekuju od vlasnika kompanije koja upravlja diskotekom “Top Hil” da se odlučno distanciraju od homofobičnog nasilja i ponašanja zaposlenog, i time zaštite svoju kompaniju i poslovni ugled od dalje diskriminatorne reputacije. Iz te NVO su kazali da su Upravi policije podnijeli prijavu protiv policijskog službenika zbog neadekvatne prijene raspoloživih službenih ovlašćenja.

Pratite KURIR i na VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track