BITKA ZA PREVLAKU Vujanović: Ako se ne dogovorimo s Hrvatskom idemo na sud!

Još bez dogovora

BITKA ZA PREVLAKU Vujanović: Ako se ne dogovorimo s Hrvatskom idemo na sud!

Crna Gora -
Vrnogorski predsednik Filip Vujanović rekao je da pitanje Prevlake nikada nije smatrao otvorenim pitanjem, ali da dogovor o tome nije potpisan od 2002. godine

PODGORICA/BEČ - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je danas da su se Crna Gora i Hrvatska ranije sporazumele da, u slučaju teškoća u dogovaranju u vezi sa razgraničenjem na poluostvu Prevlaka kod Herceg Novog, idu pred Međunarodni sud pravde u Hagu.

Vujanović je u Beču prisutvovao potpisivanju sporazuma o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Tom prilikom, crnogorski predsednik je kazao da pitanje Prevlake nikada nije smatrao otvorenim pitanjem u odnosima Crne Gore i Hrvatske, ali da, ipak dogovor o tome nije potpisan od 2002. godine, kada je na tom području uspostavljen privremeni pogranični režim.

Stoga, po rečima Vujanovića, ako sporazum o granici ne bude postignut u direktnoj komunikaciji Crne Gore i Hrvatske, onda će rešenje tog pitanja biti prepušteno Međunarodnom sudu u Hagu. Vujanović je najavio da će danas Crna Gora potpisati sporazum o granici i sa Kosovom i da nakon toga neće imati otvorenih pitanja u vezi sa državnom granicom sa svojim susedima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track