Baranin Asmir Mehović deportovan iz Sirije!

Nepoželjan

Baranin Asmir Mehović deportovan iz Sirije!

Crna Gora -
Asmir Mehović, pripada pobunjeničkoj jedinici u kojoj su mu saborci sunarodnici iz Plava, Rožaja, Novog Pazara, Peći i Sarajeva

BAR - Baranin Asmir Mehović koji je teško ranjen na ratištu u Siriji, gde se borio na strani pobunjenika, deportovan je iz te zemlje. Tamošnje vlasti donele su odluku da ga deportuju jer nije bilo osnova za suđenje, piše Dan.

Utvrđeno je da Mehović, navodno, nije počinio ubistva ili druga krivična dela tokom boravka u toj zemlji već je samo podržavao lokalne pobunjenike. Nakon što je ranjen u jednom vatrenom obračunu, njegovi saborci su ga ostavili jer nisu uspeli da ga izvuku iz jednog objekta koji je bio pod stalnom vatrom vladinih snaga.

Mehović je, odavno napustio Crnu Goru i, prema nezvaničnim informacijama od tada se borio u više vojnih formacija počev od Iraka, preko Libije, do Sirije. U isto vreme iz Bara se odselila i porodica njegovog brata čiji članovi imaju sirijsko državljanstvo i već godinama žive u toj zemlji.

Mehović je iz grada pod Rumijom Bar otišao kao šesnaestogodišnjak i zaputio se u Irak, gde je jedno vreme radio na naftnim postrojenjima, a potom je zarađivao kao plaćenik u raznim paravojnim formacijama. Radio je i u nekadašnjoj fabrici koja je proizvodila gusenica za tenkove na jugu Iraka.

Asmir Mehović, kako je Dan ranije objavio, pripada pobunjeničkoj jedinici u kojoj su mu saborci sunarodnici iz Plava, Rožaja, Novog Pazara, Peći i Sarajeva, među kojima je bio i Mirza Haklaj iz Podgorice. Od oktobra 2012. do danas u Siriji je bilo 13 državljana Crne Gore. Deset ih se vratilo, jedan je poginuo, a dvojica su i dalje na ratištu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track