BLAGOSLOV: Amfilohije sa delom opozicije o stvaranju anti-NATO koalicije u Crnoj Gori
Foto: Marina Lopičić

Sastanak

BLAGOSLOV: Amfilohije sa delom opozicije o stvaranju anti-NATO koalicije u Crnoj Gori

Crna Gora -
Van tog saveza ostao bi Pokret za promene, koji se programski zalaže za članstvo u Alijansi

PODGORICA - Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević predložio je na sastanku dela opozicije sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem stvaranje anti-NATO koalicije u Crnoj Gori, piše danas "Pobjeda".

Prema saznanjima podgoričkog dnevnika, Knežević je predložio da anti-NATO koaliciju sačinjavaju Socijalistička narodna partija, Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Demokratska Crna Gora i Demos, navodeći da bi taj savez stranaka trebalo da bude formalizovan pre rasprave o Rezoluciji o NATO u crnogorskom parlamentu.

Van tog saveza ostao bi Pokret za promene, koji se programski zalaže za članstvo u Alijansi. Tokom sastanka, održanog 3. septembra, jedan deo opozicionara se nije izjasnio o ponudi Kneževića, što je u DNP-u doživljeno kao neformalno odbijanje predloga, o kome se, takođe, nije izjašnjavao ni mitropolit Amfilohije.

Formalni razlog sastanka Amfilohija sa opozicijom bio je razmena mišljenja o Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti, kojem se snažno protivi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track