U BARU OSUĐEN NASTAVNIK PEDOFIL: Zlostavljao učenika, pa njegovoj majci nudio posao i stan da ćuti!
Foto: Profimedia

Iza rešetaka 9 godina

U BARU OSUĐEN NASTAVNIK PEDOFIL: Zlostavljao učenika, pa njegovoj majci nudio posao i stan da ćuti!

Crna Gora -
Kako se navodi u presudi, on je jednom prilikom odveo dečaka u svoj stan i uveo ga u spavaću sobu, gde je skinuo odeću sa sebe, legao preko njega i terao ga na bludne radnje

BAR - Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je nastavnik Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru Petar Pješčić (64) osuđen na devet godina zatvora zbog obljube maloletnog dečaka (13), objavili su crnogorski mediji.

Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Podgorici koju je izreklo krivično veće sudije Vladimira Novovića.U presudi se, između ostalog, navodi da je okrivljeni Pješčić u dužem periodu zlostavljao jednog učenika, počev od 22. novembra 2014.

Kako se navodi u presudi, on je jednom prilikom odveo dečaka u svoj stan i uveo ga u spavaću sobu, gde je skinuo odeću sa sebe, legao preko njega i terao ga na bludne radnje.

"Isto to ponovio je još najmanje četiri puta u svom radnom kabinetu“, piše u presudi.

Apelacioni sud ocenio je pravilnim što na glavnom pretresu nije saslušan maloletnik, već je pročitan njegov iskaz iz istražnog postupka.

“Otežavajuće kod odmeravanja visine kazne je to što je osuđeni majci oštećenog dečaka nudio zaposlenje i zakup stana po nižoj ceni za slučaj da povuče prijavu", piše u presudi.

Po oceni ovog suda, izrečena zatvorska kazna od devet godina, srazmerna je težini izvršenog krivičnog dela.

Pješčić je uhapšen 26. februara prošle godine nakon što su roditelji dečaka nedelju dana ranije podneli krivičnu prijavu. Dečak je ispričao roditeljima kako ga je nastavnik "napao" na dopunskom času u školi, nakon čega je u pratnji roditelja slučaj prijavio barskoj policiji.

Prilikom saslušanja kod zamenika višeg državnog tužioca Pješčić je negirao optužbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track