(VIDEO) POSLANICI NAPUŠTAJU CRNOGORSKI PARLAMENT: Žele vraćanje dostojanstva u skupštinu
Foto: Fonet/Boris Pejović 24 Mart 2013

Raspad sistema

(VIDEO) POSLANICI NAPUŠTAJU CRNOGORSKI PARLAMENT: Žele vraćanje dostojanstva u skupštinu

Crna Gora -
U parlamentu koji je zgažen u neslobodi za jednog poslanika, za jednog novinara u prekoračenju ovlašćenja, o zgaženom Ustavu nećemo razgovarati u parlamentu, rekao poslanik Demosa

Crnogorski parlament danas je napustilo dvoje poslanika SNP-a kao i politička partija Demos, objavile su Vijesti na svom portalu.

"Demos traži da dođe predstavnik Evropske unije i nećemo se vratiti u parlament dok mu se ne vrati dostojanstvo. Ovo je samostalna odluka Demosa", kazao je danas u Skupštini Crne Gore poslanik Demosa Goran Danilović.

Poslanici SNP-a Aleksandar Damjanović i Snežana Jonica su takođe napustili sednicu nakon što je Mevludin Nuhodžić predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu saopštio zaključke koje je danas to telo usvojilo glasovima DPS-a, BS-a i Pozitivne, i poručili da neće učetvovati u radu dok ne dobiju odgovore od institucija.

"Ovaj parlament je izgubio svoj smisao van parlamenta. Ne treba se plašiti ni naroda koji hoće da uđe u parlament. U parlamentu koji je zgažen u neslobodi za jednog poslanika, za jednog novinara u prekoračenju ovlašćenja, o zgaženom Ustavu nećemo razgovarati u parlamentu. Imate stav Demosa da mi kažemo da se razgovori o budućnosti Crne Gore o njenoj bezbednosti, o njenim putevima dalje izmesti iz institucije koju su poslanici sami zgazili, na forumima i uz prisustvo EU na koju imamo pravo koliko makar vi na poziv da dođe NATO da nas pomiri", rekao je Danilović.

U susret najavljenom protestu Demokratskog fronta u subotu u Podgorici, izvesno je da će na njemu učestvovati Socijalistička narodna partija, a da nema podršku Pozitivne Crne Gore. Iz URE otkrivaju da su u toku konsultacije s opozicionim kolegama, kako bi se postigao jedinstven stav, a iz DEMOS-a kažu da neće na bine, ali hoće da se bore za slobodu.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track