(VIDEO) RADULOVIĆ: Milova policija htela da hamerima pregazi mene i poslanike opozicije
Foto: Printscreen Facebook Pokret Za Promijene

Užasno

(VIDEO) RADULOVIĆ: Milova policija htela da hamerima pregazi mene i poslanike opozicije

Crna Gora -
Potpredsednik Skupštine Crne Gore kaže da je pukom srećom izbegnut pokušaj atentata na njega i njegove kolege

Poslanici DF-a su bezuspešno pokušavali da u noći između subote i nedelje ispred Centra bezbednosti Podgorica dobiju informaciju o jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću, koji je prethodno uhapšen. Prema nezvaničnim informacijama svedoka, Mandić se tada nalazio u kafani "Kristal" na Pobrežju. Prema tvrdnjama očevidaca, u toj akciji je učestvovalo više desetina policajaca, pišu Vijesti.

Policija je privela i visokog funkcionera DF Slavena Radunovića, koji je sa partijskim kolegama došao ispred Centra bezbednosti. Predrag Bulatović je kazao da je Milo Đukanović pregazio ustavni poredak, uz pomoć policije sa kriminogenim strukturama.

"Brutalno, nasilno i neustavno razbijeni su mirni protesti. Građanima Crne Gore koji žele demokratiju poručujemo sledeće: DF i sve opozicione političke snage nastavljaju svoje političko djelovanje za oslobađanje Crne Gore od diktature Mila Đukanovića", rekao je Bulatović, pred CB-om.

Foto Marina Lopičić
Foto Marina Lopičić

Dodao je da je "Đukanović očigledno uveo vanredno stanje". "Partijske kolege, poslanici i porodica ne zna šta se dešava sa Andrijom Mandićem. Ako je uhapšen, zašto je uhapšen", kazao je Bulatović.On je istakao da su mirno protestovali i čekali sat vremena.

"Tražili smo samo da uđemo na svoje radno mesto u vreme kad Đukanović boravi ko zna gde", rekao je Bulatović, poručujući da ih akcija policije neće uplašiti.

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović kazao je da je molio Ranka Krivokapića da dođe i da ih pusti u Skupštinu.

"Razočarala me je reakcija predsednika Skupštine, koji više od noćas nije moj predsednik. Molio sam ga, da spreči sukob, da spreči krv, a on je ponudio da uđemo na sporedni ulaz u naš dom, na naše radno mesto. Da smo to prihvatili ostali bi bez obraza", rekao je Radulović. Krivokapić je ranije opisao kako je tekao razgovor njega i Mandića, kazavši da je ponudio da uđu zajedno ili sami na ulaz koji su svi koristili prethodnih dana, ali da je to odbijeno.

Radulović je dodao da su sinoć hamerima pokušali da ga pregaze kod hotela "Hilton".

"I mene i moje kolege poslanike. Pukom srećom smo izbegli atentat večeras. To ne pripada normalnoj državi", rekao je on.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja