(VIDEO) CRNO NA BELO: Huligani s fantomkama izašli iz zgrade Milovog DPS-a da tuku demonstrante
Foto: Printscreen Youtube

Đukanović imao razrađen plan izazivanja haosa

(VIDEO) CRNO NA BELO: Huligani s fantomkama izašli iz zgrade Milovog DPS-a da tuku demonstrante

Crna Gora -
Na internetu se pojavio snimak građana na kojem se vidi grupa maskiranih ljudi sa palicama koji izlaze iz zgrade vladajuće partije kako bi napadali ljude na protestima

Na Jutjub kanalu portala "Sloboda traži ljude", koji prate opozicione proteste u Crnoj Gori, objavljen je snimak za koji tvrde da se radi o grupi huligana koji su izašli iz zgrade Đukanovićeve DPS, kako bi tukli demonstrante.

- Grupe huligana sa fantomkama i palicama u 22:10 izlaze iz centrale DPS-a u staroj zgradi Vlade, da napadaju demonstrante i prave haos po gradu. Ovo je samo deo parapolicijskih kriminalnih formacija koje su instruisane od strane Duška Markovića i Veselina Veljovića, a video pružamo na uvid slobodnim građanima Crne Gore - piše u komentaru ovog portala.

Huligani su, noseći fantomke i s bejzbol-palicama u rukama, izleteli iz objekta i napali policiju, koja je zatim upotrebila suzavac i šok-bombe i počela redom da batinja učesnike protesta.Kriminalne formacije- Grupa njih je u 22.10 sati izašla iz centrale DPS u staroj zgradi vlade kako bi napala ljude i pravila haos. Ovo je samo deo parapolicijskih kriminalnih formacija, a video pružamo na uvid slobodnim građanima Crne Gore - poručili su na Fejsbuk stranici „Sloboda traži ljude“.Istovremeno, stravično nasilje na ulicama glavnog crnogorskog grada, u kom je u subotu povređeno 54 ljudi, od čega najmanje 25 građana, osudilo je u zajedničkom saopštenju šest crnogorskih nevladinih organizacija.

- Iako su neposredni počinioci napada na policiju ispred Skupštine pretežno bili maskirani, napadi su dokumentovani brojnim snimcima, što bi policiji trebalo da olakša posao. S druge strane, napad na policiju ne sme da opravda neproporcionalnu silu državnih službenika. Prema nekim snimcima, policija je sprovodila neviđenu torturu - piše u saopštenju.Juče je iz podgoričkog Kliničkog centra, nakon operacija, uspeo da prve izjave za medije da i predsednik profesionalne crnogorske bokserske organizacije Mijo Martinović sa Cetinja, koga je grupa od dvadesetak policajaca bez upozorenja tokom protesta u subotu izvukla iz automobila i brutalno pretukla. Usled monstruoznog batinanja, koje se dogodilo iako Martinović nije bio na demonstracijama, slomljeni su mu kuk, ruka i koleno.Tužbe protiv napadača- Mene i moja dva prijatelja članovi interventne su izbacili iz vozila i rekli nam da dignemo ruke uvis. Kad sam ih pitao o čemu se radi, rekli su mi: „Ćuti kad ti kažem, nemoj da ti ja kažem!“ Pitao sam ponovo, a oni su mi rekli: „Sačekaj pa ćeš da vidiš!“ Posle nekoliko minuta došli su džipovi. Izašlo je 25 ljudi. Samo su mi prišli i počeli da me biju palicama, rukama, nogama. To je trajalo pet minuta - kazao je Martinović za Vijesti.Njegov advokat Velibor Marković otkrio je da je tužilaštvo po službenoj dužnosti već podnelo prijavu protiv policajaca koji su batinali Martinovića.

Ne odustaje Andrija Mandić odlučan i nakon pritvora NASTAVIĆEMO PROTESTE DOK NE SRUŠIMO ĐUKANOVIĆAJedan od lidera crnogorske opozicije i predsednik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, koga je policija uhapsila u subotu uveče i pustila na slobodu posle 24 sata, poručio je da se neće predati i da će protesti biti nastavljeni do rušenja Mila Ðukanovića.

- Dobro sam. Nastaviću da se borim. Protesti se neće obustavljati. Prvo ćemo obići sve crnogorske opštine kako bismo građane upoznali s dosadašnjim kršenjem ustava i zakona od strane crnogorske vlasti, kao i svim zloupotrebama, prebijanju poslanika, novinara, intelektualaca i građana koji su nenasilno protestovali.

Nećemo dozvoliti da se navodnim krivičnim prijavama koje su podnete protiv Milana Kneževića, Slavena Radunovića i mene u drugi plan stavlja nasilje režima prema demonstrantima - istakao je Mandić za Kurir i dodao da je u subotu lišen slobode pod optužbom da je navodno nasilno obarao legitimno izabrane vlasti.Reagovanja iz MoskveKREMLJ: MILO DEMONIZUJE RUSIJUDmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, ocenio je juče da su izjave crnogorskog premijera Mila Ðukanovića o umešanosti Rusije u proteste u Crnoj Gori „potpuno čudne“ i da su deo postojeće navike da se Rusija demonizuje.

- U svemu tražiti đavola i pritom nastaviti s demonizacijom Rusije čuvena je zabava mnogih država - kazao je Peskov.Inače, premijer CG Milo Ðukanović juče je ponovo optužio Rusiju i neke krugove u Srbiji da podrivaju vladu u njegovoj zemlji.

Sveštenici apelovali na policijuŠOK-BOMBE I NA HRAM HRISTOVOG VASKRSENJASveštenici Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici saopštili su da je i ta svetinja bila izložena brutalnoj opsadi pripadnika SAJ i policije Crne Gore u Podgorici.

- Oni su oko 23 časa ispalili nekoliko desetina suzavaca i šok-bombi i tom prilikom naneli oštećenja na krovu, fasadi, platou hrama i prozorima - napisali su u čelnici hrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja