(VIDEO) ANDRIJA MANDIĆ: Karakteristika Milove vlasti je podanički odnos na spoljnom planu
Foto: Zorana Jevtić

Reakcija opozicionara

(VIDEO) ANDRIJA MANDIĆ: Karakteristika Milove vlasti je podanički odnos na spoljnom planu

Crna Gora -
Kucnuo poslednji čas da Crna Gora krene putem demokratizacije ili će je put odvesti u međusobne sukobe, smatra lider DF

BANJALUKA - Crna Gora je duboko podeljeno društvo za koje je kucnuo poslednji čas da krene putem demokratizacije ili će je put odvesti u međusobne sukobe, rekao je u emisiji Puls BN televizije jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

On je najavio da će DF nastaviti sa protestima u Crnoj Gori, tražeći prelaznu vladu i fer izbore. Mandić je rekao da opozicija poziva na građansku neposlušnost kako bi izvršili dodatni pritisak na Đukanovićevu vlast.

"Sloboda ili ništa, to je ono što je zaključio DF i za to imamo snažnu podršku građana Crne Gore. Ne samo onih koji su gutali suzavac ispred Skupštine, nego i onih građana koji žele da se priključe nama. Da i mi, kao poslednja država u Evropi, nažalost poslednja, osvojimo slobodu i učinimo pravične i poštene izbore", rekao je Mandić.

Osnovne karakteristike vlasti Mila Đukanovića, smatra Mandić, jesu podanički odnos na spoljnjom planu i autokratski režim u granicama Crne Gore.

"U suštini Đukanović je marionetska vlast, koja bespogovorno sluša sve što procenjuje da dolazi sa važnih zapadnih adresa. Čovek je razbio zajedničku državu Srbije i Crne Gore u čijim temeljima je i on učestvovao 1992. godine na referendumu. Priznao lažnu državu Kosovo, evo sada glasao za učlanjenje te lažne države u UNESKO, uveo sankcije Rusiji. Dakle, on je procenjivao da negde neko sa zapada, za njega važan da ga održava na vlasti.

On je pokušavao da pogodi želje tih sa zapada, a da za uzvrat niko ne ograničava njegovu moć u Crnoj Gori", dodaje Mandić.

Demantujući tvrdnje vlasti u Crnoj Gori da je cilj protesta, koje je organizovao DF sprečavanje ulaska Crne Gore u NATO, Mandić kaže da će se o tom pitanju izjasniti građani na referendumu.

(Rrtvbn.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track