OČAJ U BIJELOM POLJU: Očevi inficiranih beba štrajkuju glađu, Hitna pomoć im odbila pomoć
Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković

Građani podržavaju roditelje

OČAJ U BIJELOM POLJU: Očevi inficiranih beba štrajkuju glađu, Hitna pomoć im odbila pomoć

Crna Gora -
Oko 100 građana Bijelog Polja okupilo se danas nakon odluke Komunalne policije da očevi beba koji štrajkuju glađu ispred zgrade Opštine uklone prostirke i ćebad.

Četiri muškarca još od 10. novembra štrajkuju glađu ispred zgrade bjelopoljske opštine jer traže da se suspenduju četiri lekara kojima se sudi zbog infekcije u bolnici, od čega je jedna beba preminula.

Štrajkuju Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula usled infekcije, i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović i Vučić Rakonjac. koji traže da se suspenduju ljekari kojima se sudi zbog infekcije u Bolnici.

Danas oko 16 časova služba hitne pomoći je intervenisala po pozivu roditelja koji štrajkuju. Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula primio je injekciju.

Kako je kazao Knežević, zaposleni u Hitnoj pomoći su odbili da mu daju infuziju, tvrdeći da "nemaju uslova da daju infuziju ispred zgrade Opštine".

Bjelopoljac Svetozar Čabarkapa, predstavnik radnika, je kazao "Vijestima" da će, ukoliko se ne ispune zahtejvi očeva beba, sutra u 12 sati građani će ponovo doći ispred opštine i tražiti da se blokiraju sve institucije "osim bolnice, vatrogasne službe i policije".

Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković
Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković

Jedan od očeva, Eldin Salemović, kazao je da od zahteva za suspenzijom lekara neće odustati do smrti, iako im je pored iznemoglosti teško palo što moraju da leže na betonu. Lekari Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević optuženi su za teško delo protiv zdravlja ljudi, odnosno, za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track