CRNOGORAC ŠVERCOVAO ORUŽJE: Vučelić nema veze sa masakrom u Parizu i teroristima!
Foto: Printscreen Vijesti

Uhapšen u Nemačkoj

CRNOGORAC ŠVERCOVAO ORUŽJE: Vučelić nema veze sa masakrom u Parizu i teroristima!

Crna Gora -
Crnogorski državljanin Vladan Vučelić (51) koji je uhapšen 5. novembra u Nemačkoj, sa arsenalom oružja, nema nikave veze sa terorističkim napadima u Parizu 13. novembra

To su, uz posebne provere, utvrdili nemački istražitelji, a pomoć im je pružila i crnogorska policija. Istraga je pokazala da je Vladan Vučelić bio samo "obični "krijumčar oružja. Predstavnici nemačke policije nedavno su posetili kolege u Crnoj Gori sa kojima su razmenili nova operativna saznanja podatke, koji će pomoći da se utvrdi o kakvom se krijumčarskom lancu oružja radi.

Vučelić je doveden u vezu sa terorističkim napadima na Pariz 13. novembra, kada je poginulo 129 osoba, a ranjeno više od 300 zato što je navigacija u automobilu koji je vozio pokazivala da je krenuo u Pariz.

Bavarska policija je na početku istrage utvrdila veze Vučelića sa Francuskom, ali ne i sa terorizmom. Prema satelitskoj navigaciji u njegovim kolima utvrđeno je da je putovao u Francusku nekoliko puta, i da je oružje u automobilu bilo sakriveno na "profesionalan način".

Vladan Vučelić iznajmio je 2. novembra automobil marke "Golf pet" od jedne renta-kar agencije na Starom aerodromu, zbog puta u inostranstvo i rekao da će im vozilo vratiti 9. novembra. Granicu Crne Gore prešao je dva dana kasnije, 4. novembra, na prelazu Debeli brijeg. Uhapšen je sutradan u njemačkoj pokrajini Bavarska, na auto-putu Salzburg-Minhen, nedelju dana pre terorističkih napada u Parizu. U automobilu koji je vozio pronađeno je osam "kalašnjikova“, dve ručne bombe, i 200 grama TNT eksploziva, a ispod motora i pištolj.

(Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track