AMFILOHIJE: Poštujem Mila, ali on vodi Crnu Goru u bespuće!
Foto: Marina Lopičić, Ap

Vlast nema blagoslov

AMFILOHIJE: Poštujem Mila, ali on vodi Crnu Goru u bespuće!

Crna Gora -
PODGORICA - Premijer Milo Đukanović Crnu Goru ne vodi u Evropu, nego u bespuće, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Mitropolit je istakao i da ponašanje vlasti u Crnoj Gori nema blagoslov Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog.

"Ono što nema blagoslov Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog u Crnoj Gori pre ili kasnije će propasti. Neka se preispitaju, i to ponašanje jednih prema drugima nije svetopetrovsko i svetovasilijsko. Sveti Petar je sabirao i mirio, a nije razjedao i razbijao radi svojih interesa svoje Crnogorce onoga vremena", naveo je mitropolit.

Rekao je da je sa premijerom Milom Đukanovićem čitavo ovo vreme imao veoma dobar odnos.

"Do te mere da neki tvrde da sam ja njega ustoličio, što nije tačno. Moguće je, u onom tenutku kad je bio referendum da je on bio veštiji kao političar pa je došao da celiva kivot Svetog Petra Cetinjskog iako nije znao, kako pa onda da naloži badnjak na Cetinju. Onda je tražio od mene da ide kod partijarha Pavla. Sve je iskoristio. Do 1997. godine je pomagao crkvi, zajedno sa drugima, tako smo uspeli da sagradimo hram u Podgorici i hram u Vraki. To priznajem, ali moram da kažem, posebno sada posle ovakvog usmerenja, da ga poštujem, ali da je ovaj pravac kojim je on uzeo da vodi Crnu Goru bespuće. To nije Crna Gora, to nije njen vekovni put", kazao je mitropolit Amfilohije.

(Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track