(VIDEO) IZUM CG TINEJDŽERA ZAPALIO INTERNET: Napravio bicikl za sneg, rešenje je skroz jednostavno!
Foto: Prinskrin Yt

Talentovan

(VIDEO) IZUM CG TINEJDŽERA ZAPALIO INTERNET: Napravio bicikl za sneg, rešenje je skroz jednostavno!

Crna Gora -
PODGORICA - Šesnaestogodišnji Željko Škiljević iz Plužina, osmislio je način kako da biciklističke gume prilagodi zimskim uslovima.

Ovaj mladić je u običnu gumu za bicikl ugradio šrafove. Jednostavno, napravio je jednu vrstu zimskih lanaca za gume od bicikla.

"U klasičnu gumu sam stavio ukupno 48 šrafova. Novu unutrašnju gumu sam iznutra zaštito starom kako je šrafovi ne bi oštetili. Pošto mnogo volim biciklizam zimi sam često bio uskraćen za to zadovoljstvo pa sam u oktobru prošle godine došao na ideju da napravim nešto ovako. Dosad nisam imao priliku da isprobam izum, ali čim sam počeo da vozim uverio sam se da je ovo pun pogodak", kazao je Škiljević

Biciklo se po snegu, sa običnim gumama, može voziti samo po ravnim površinama, ali polako i sa puno opreza, kaže Željko, dok je jače uspone nemoguće savladati. Njegovom “patentu” dive se građani Plužina kada vide kako na biciklu sa lakoćom savladava zaleđene uzbrdice.

"Mnogi su me gledali sa nevericom kuda se penjem biciklom, ne znajući šta je na mojoj gumi, a kad su videli bili su oduševljeni. Čak sam sinoć porobao po ulicama gde je poledilo i bez problema sam izašao i spustio se, a neki automobili nisu mogli", kaže Željko.

Ovaj 16-godišnjak je član Biciklističkog kluba "Perun", a prvi susret sa profesionalnim biciklizmom imao 2011. godine kada je klub organizovao obuku za biciklističke mehaničare.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track