BISER ZALIVA: Ovaj crnogorski grad je u trci za najbolju evropsku destinaciju
Foto: Anadolija

Titulu brani Bordo

BISER ZALIVA: Ovaj crnogorski grad je u trci za najbolju evropsku destinaciju

Crna Gora -
Jedan od najlepših gradova Bokokotorskog zaliva, crnogorski Kotor, nalazi se među kandidatima za titulu najbolje evropske destinacije.

Takmičenje organizuje "European Best Destinations" sa sedištem u Briselu, koja se bavi razvojem i promocijom kulture i turizma u Evropi.

Pored Kotora, u trci za najbolju evropsku destinaciju u ovoj godini su Atina, Prag, Zadar, Amsterdam, Brisel, Pariz, Novi Sad, Berlin, Plovdiv, Beč, Edinburg, Madrid, Rim, Barselona, Nikozija, Azor, Nant, London i Milano. Titulu iz 2015. godine brani francuski grad Bordo.

Kotor, Foto: Anadolija
Kotor, Foto: Anadolija

"Ako ste zaljubljenik prirode, umetnosti, istorije i želite da znate više o bogatoj kulturnoj baštini i običajima, posetite grad Kotor koji se nalazi u zvanično jednom od najlepših zaliva na svetu“, piše, između ostalog, na stranicama European Best Destinations.

U Turističkoj organizaciji Kotora zadovoljni su što je njihov grad u trci za prestižno priznanje.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Ova nominacija je veoma važna za nas, znači da se Kotor u turističkom smislu razvija na pravi način i biva sve više prepoznat kao nezaobilazna destinacija. “, kazala je Dragana Samardžić, menadžer za promociju u TO Kotor. Glasanje za najbolju evropsku destinaciju počelo je 20. januara i traje do 10. februara.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track