AMERIČKI GENERAL PROVALIO MILA: Đukanović bi u NATO da ne završi u zatvoru!
Foto: Fonet

Isprozivao crnogorskog premijera

AMERIČKI GENERAL PROVALIO MILA: Đukanović bi u NATO da ne završi u zatvoru!

Crna Gora -
S obzirom da je rukovodstvo NATO-a nedavno pristalo na pregovore o pristupanju Crne Gore kao 29. članice Alijanse, postavlja se pitanje cene, kaže komandant američke mornarice, bivši zvanični predstavnik Pentagona DŽ. D. Gordon

- Kakva je to zemlja? Stanovništvo - 620.000. Premijera Mila Đukanovića redovno optužuju da rukovodi kriminalnom državom, ali on ignoriše periodične masovne proteste protiv ulaska zemlje u NATO, koje podstrekuje Moskva - smatra Gordon.

- Sam Đukanović bio umešan u pranje više od milijarde dolara zarade od šverca cigareta, prema sudskim dokumentima iz Italije i Švajcarske. Jedini razlog zbog kojeg ga Italijani nisu uhapsili je - diplomatski imunitet. Na kraju krajeva, on je šef države - komentariše dalje general Gordon kaže u članku Vašington tajmsa.

- Od trenutka kada je Hrvatska primljena u NATO 2009. godi ne, Crna Gora je ostala jedino parčence Jadrana, koje ne ulazi u Alijansu. Agresivni ruski medved je krenuo u lov i pokušava da obnovi imperiju, i Moskva bi sa zadovoljstvom od nje napravila drugi Kalinjingrad - tvrdi Gordon.

Šukanoviću treba poslati jasan signal - NATO nije papir "kojim se izlazi iz zatvora". Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader osuđen je na 10 godina zatvora za korupciju, povezanu sa podmićivanjem, ubrzo nakon što je njegova zemlja primljena u Alijansu, podseća bivši zvanični predstavnik Pentagona.

- Ulazak Crne Gore u NATO je pun pogodak, ali mora da se odvija pod određenim uslovima. Sloboda nije besplatna - zaključuje general Dž. D. Gordon, a prenose američki mediji.

(sputnjik.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja