VLADA CRNE GORE: Milo Đukanović spreman za nastavak dijaloga o izborima
Foto: Fonet

Pregovori

VLADA CRNE GORE: Milo Đukanović spreman za nastavak dijaloga o izborima

Crna Gora -
Razgovori političkih partija su prekinuti u petak bez planiranog dogovora, a jedan od razloga je i to što je nacrtom političkog sporazuma bilo previđeno da predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić ostane na toj funkciji.

Krivokapićev ostanak je neprihvatljiv za Demokratsku partiju socijalista, koja je podnela inicijativu za njegovom smenom, o čemu će parlament odlučiti na prvoj sednici u martu.

Zahtev za smenom obrazložen je činjenicom da njegova Socijaldemokratska partija nije glasala za poverenje Vladi krajem januara, čime je raskinuta koalicija te partije i DPS.

Za nastavak razgovora predstavnika političkih partija založili su se i izvestilac Evropske unije za Crnu Goru Čarls Tanok, kao i ambasadorka SAD u Podgorici Margaret Ujehara.

Opozicioni savez Demokratski front, u kome su Nova srpska demokratija i Pokret za promjene, nije učestvovao u razgovorima o pripremi novih izbora, jer je ostao pri stavu da je samo uličnim protestima moguće iznuditi formiranje takozvane prelazne vlade koja bi pripremila nove parlamentarne izbore. DF je novi protest najavio za subotu 27. februara. Njegovim demonstracijama, prema najavi, neće se pridružiti druge opozicione partije.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track