KO TO PUŠI O TROŠKU DRŽAVE: Parama crnogorskih građana kupovali cigarilose!
Foto: Printscreen Kolektiv.me

bezobrazluk bez granica

KO TO PUŠI O TROŠKU DRŽAVE: Parama crnogorskih građana kupovali cigarilose!

Crna Gora -
PODGORICA - Ministar poljoprivrede Petar Ivanović, ni posle gotovo 11 meseci, neće da saopšti ko je 28. marta prošle godine zloupotrebio službenu platnu karticu

Karticom, odnosno novcem iz budžeta kupljeno je 10 kutija cigarilosa “toscanello aroma caffe”, koje koštaju po 4,8 evra. U resoru Ivanovića su, međutim, ponovo pokušali da obmanu Agenciju za slobodan pristup informacijama, navodeći da nikada nisu dobili zahtev “Vijesti” podnet 29. oktobra prošle godine.

Njime je tražen uvid u Ugovor Ministarstva poljoprivrede i “Jugopetrola” kojim je omogućeno korišćenje kartice, dokumentaciju koja pokazuje ko je personalno bio zadužen za karticu i dokumentaciju na osnovu koje je ta osoba davala karticu drugim službenicima ministarstva na upotrebu. Tražen je i spisak službenih putovanja i putnih naloga Ministarstva poljoprivrede za 28. mart 2015.

Krije ko je zloupotrebio karticu... Petar Ivanović , ministar poljoprivrede Crne Gore (foto printscreen vijesti.me)
Krije ko je zloupotrebio karticu... Petar Ivanović , ministar poljoprivrede Crne Gore (foto printscreen vijesti.me)

U Ministarstvu su po drugi put tvrdili da zahteve nikada nisu dobili! “Vijesti” su poslale Ministarstvu više zahteva za slobodan pristup informacijama, od kojih je jedino na poslednji ekspresno odgovoreno, odnosno dozvoljen uvid u dokument kojim se dokazuje da su pare vraćene u budžet. Glavni inspektor za budžet Milovan Vujović utvrdio je da su pare vraćene u budžet dan nakon kupovine cigarilosa službenom karticom Ministarstva poljoprivrede.

Navodi se da je inspektor kontrolisao trošenje sa kartice Ministarstva u prva tri meseca prošle godine i da je utvrdio da je 29. marta “ovlašćeno lice Ministarstva poljoprivrede” vratilo 48 evra potrošenih na cigarilose na blagajnu Ministarstva, te da su pare deponovane u crnogorski budžet. Ne piše, međutim, ko je ovlašćeno lice, odnosno ko je vratio pare.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track