MAROVIĆ U TUŽILAŠTVU: Rešio da se nagodi
Foto: Reuters

Afere

MAROVIĆ U TUŽILAŠTVU: Rešio da se nagodi

Crna Gora -

Visoki funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović juče je u Specijalnom tužilaštvu u pratnji advokata pregovarao sa tužiocem o priznanju krivice u više budvanskih afera kojima je opštinski budžet oštećen za više desetina miliona evra.

U pitanju je prvi razgovor između tužilaštva i Marovića o priznanju krivice, a šta je ovom prilikom tačno ponuđeno juče se nije moglo saznati iz zvaničnih izvora.

Branilac Marovića, advokat Zdravko Begović odbio je da komentariše šta je tačno tužilaštvo predložilo Maroviću, pozivajući se na tajnost postupka.Osim za slučajeve „TQ Plaza", "Prijevor" i "Jaz", koje je Tužilaštvo spojilo u jedan predmet, Marović se tereti za zloupotrebu službenog položaja u sticaju sa krivičnim delom prevara u predmetima "Bulevar Bečići", "WTE -Vještica", "Kopirajt", "Krapina" i "Properti investments" kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više od 15 miliona evra.

Zanimljivo je da je Marović prilikom saslušanja u Tužilaštvu negirao da ima bilo kakve veze sa ovim slučajevima, ističući da nije imao službena ovlašćenja da bude "nadređeni osobama koje su navodno imale određena svojstva u poslovima koji su sporni za Tužilaštvo".

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track