INCIDENT U BARU: Vođi kriminalnog klana digli grob u vazduh
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

Aktiviran daljinskim upravljačem

INCIDENT U BARU: Vođi kriminalnog klana digli grob u vazduh

Crna Gora -

Na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru oko podneva dignut je u vazduh grob Luke Đurovića, koji je važio za vođu jedne od barskih kriminalnih grupa, saznaju nezvanično lokalni mediji.

Vijestima je nezvanično rečeno u barskoj policiji da je na grobu bio postavljen eksploziv koji je najverovatnije aktiviran daljinskim upravljanjem. Policija je na licu mesta i obavlja uviđaj.

Luka Đurović je poginuo u saobraćajnoj nesreći u oktobru 2013. godine posle izlaza iz kotorskog tunela Vrmac. Njegovo ime se nalazilo u “beloj knjizi” ili dokumentu OCTA - Procena opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori, gde se navodi da je bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru.

Policija veruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu ali i finansijskoj moći njegova grupa u Baru bila najorganizovanija i najjača.

Đurović je reputaciju sticao daleko od Crne Gore koju je napustio još sredinom devedesetih. U rodnom Baru, u srednjoškolskim danima, do tada je bio poznat kao akter nekoliko tuča. Životni put ga je vodio po evropskim prestonicama - Beograda do Berlina i Stokholma, te u više gradova Italije i Španije. Reputaciju sa one strane zakona, kako tvrde upućeni, stekao je najviše kroz zajedničke operacije sa liderom “zemunskog klana” Lukom Bojovićem.

Otkako mu se ime pojavilo u operaciji „Šah-mat“ italijanske policije, koja ga je teretila za šverc kokaina, manevarski prostor u Evropi brzo mu se smanjio, nakon čega se vratio u Crnu Goru. Kasnije je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen optužbi za međunarodni šverc kokaina u toj akciji italijanske policije.

Iako je godinama povezivan sa brojnim sumnjivim poslovima, ali i mafijaškim likvidacijama, policija nikada Đurovića nije hapsila zbog sumnje da je učestvovao u nekom ubistvu.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja