(FOTO) PRIČA KAO NA FILMU: Baranin pronašao u svom autu 3.500 evra!
Foto: Printscreen Volimpodgoricu.me

čojstvo i junaštvo još postoje

(FOTO) PRIČA KAO NA FILMU: Baranin pronašao u svom autu 3.500 evra!

Crna Gora -

BAR - Adnan Bišević (35) komunalni policajac iz Bara vratio je torbicu sa 3.500 evra i dokumentima vlasniku

Kada je italijanski preduzetnik Domeniko Pronesti (59) pošao na odmor u Crnu Goru, u posetu svojim prijateljima nije mogao ni da nasluti šta će ga sve snaći u Baru za manje od 24 časa.

"Na parkingu u Makedonskom naselju, ušao sam u svoj metalik sivi ‘mercedes C 220’. Malo me je začudilo što su vrata bila otključana, ali sam krenuo da upalim motor. Ključ nije ulazio u bravu i shvatio sam da sam ušao u tuđi auto. Kada sam pogledao oko sebe vidio sam moje vozilo, parkirano u blizini. Posle desetak minuta vožnje, mahinalno sam krenuo za torbicu sa dokumentima i novčanikom koju po navici stavljam na sedište iza sebe čim uđem u auto, i shvatio da je nema i da sam je zaboravio u ‘mercedesu blizancu’”

Pronesti se vratio na parking, ali tamo je usledio novi šok Biševićevog automobila više nije bilo na parkingu. Domeniko Pronesti započeo je potragu, ali bezuspešno. Na kraju je otišao u policiju, gde su mu rekli da će to biti težak slučaj zbog velike gužve u gradu i činjenice da se ne znaju registarske tablice drugog "mercedesa".

U isto vreme na drugom kraju grada, Bišević je pronašao torbicu u kojoj su dokumenta na Domenikovo ime i 3.500 evra.

Posle ispijene kafe u lokalu kod prijatelja Bišević je krenuo ka parkiranom automobilu kod Škanjevića džamije, kojim je pola sata ranije došao sa Topolice. “ Nisam ni znao da je torbica iza mene, dete je izgleda prilikom izlaska iz auta zakačilo i ispala je pored auta! Čekam petnaestak minuta. Znao sam da bez dokumenata ne može iz zemlje i da će se obratiti ambasadi Italije. Pozvao sam ih i rekao šta se desilo i dao moje podatke. Posebno mi je teško bilo kada sam u torbici video lekove, zamolio sam službenika da me zato odmah pozovu čim se čovek javi”, kaže Adnan.

Pronesti je dan kasnije došao u Podgoricu, u italijansku Ambasadu i čim je izgovorio svoje ime, rekli su mu da je torbica nađena sa kompletnim sadržajem.

"Najveća mi je satisfakcija bila kada sam ovom čoveku video osmeh na licu dok sam mu predavao torbu”, istakao je Bišević, koji je odbio novčanu nagradu, a Italijan ga je častio tradicionalnim proizvodima iz svoje zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track