GOTOVA PREDIZBORNA KAMPANJA U CRNOJ GORI: Vlast i opozicija na završnim mitinzima uverene u pobedu
Foto: Profimedia

Čeka se nedelja

GOTOVA PREDIZBORNA KAMPANJA U CRNOJ GORI: Vlast i opozicija na završnim mitinzima uverene u pobedu

Crna Gora -

Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) i opozicioni Demokratski front (DF) završnim promocijama u Pogorici ozvaničili su večeras kraj kampanje za nedeljne parlamentarne izbore u Crnoj Gori

Lider DPS-a Milo Đukanović pozvao je sve "političke partije i građane da, bez obzira na pripadnost i povišenu retoriku u kampanji, demokratskim priznanjem izborne volje pokažu da su dostojni istorije i savremenih dostignuća".

"Čvrsto verujem da će Crna Gora 16. oktobra nastaviti putem evropske i evroatlanske integracije, putem političke stabilnosti, ekonomskog razvoja i boljeg života za sve njene građane", poručio je Đukanović sa završne konvencije u Sprotskoj sali "Morača" u Podgorici.

Istovremeno je skup na centralnom trgu, na par stotina metara udaljenosti, održao Demokratski front, koji je nedeljni izbor predstavio kao izbor između dve Crne Gore.

Jedan od čelnika Fronta Andrija Mandić saopštio je da "neće biti haosa" 16. oktobra nakon glasanja, osim u kabinetu Mila Đukanovića, za koga je kazao da će "gledati kako da ukrade opoziciji pobedu".

Mandić je ocenio da je "vreme da se posle 27 godina vlast promeni" i pozvao pristalice da u izbornoj noći ne preduzimaju bilo kakve samostalne akcije, već da čekaju obraćanje lidera Fronta.

Crna Gora u nedelju bira između 17 izbornih lista, na izborima koji su jedni od kontrolisanijih, a predizborna tišina počeće večeras u ponoć.

Izbore će nadgledati 2.600 domaćih i stranih posmatrača, što je duplo više nego na prethodnim izborima.

Pravo glasa ima 528.817 birača. Biračka mesta se otvaraju u nedelju u 7.00, a zatvaraju u 20.00 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track