BABO SE VRAĆA U SARAJEVO: Nakon 23 godine Fikret Abdić dolazi u prestonicu BiH
Foto: Profimedia

Moguć dolazak

BABO SE VRAĆA U SARAJEVO: Nakon 23 godine Fikret Abdić dolazi u prestonicu BiH

Crna Gora -

Novoizabrani načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić, prema informacijama koje su došle iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH, trebalo bi da prisustvuje svečanoj ceremoniji dodele sertifikata o preuzimanju načelničkih mandata koja će se sutra održati u Sarajevu.

Portparolka CIK-a, Maksida Pirić, rekla je da je, u skladu sa dosadašnjom praksom, moguće da Abdić nekoga ovlasti da fizički preuzme dokumentaciju, ali da svaki izabrani kandidat lično mora da potpiše izjavu o prihvatanju mandata u roku od sedam dana. Takođe, pojasnila je da je izjavu o prihvatanju mandata moguće i poslati poštom.

"Ne mora da znači da će svi izabrani načelnici prisustvovati sutrašnjem događaju. Pojedini načelnici koji su obnovili svoj mandat već su najavili da neće moći biti prisutni zbog službenih putovanja i drugih ranije preuzetih obaveza", kazala je Pirić.

Pojavi li se Abdić sutra u Sarajevu, to će biti njegov prvi boravak u glavnom gradu BiH nakon 23 godine i političkog razilaženja sa tadašnjim rukovodstvom Republike BiH, a kasnije i oružanim sukobom sa Armijom RBiH na prostoru Krajine.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track