HOROR U ROŽAJU: Preminula devojčica (5) koju su roditelji LEČILI od vaški sredstvom za stoku
Foto: Printscreen Vijesti

Strahota

HOROR U ROŽAJU: Preminula devojčica (5) koju su roditelji LEČILI od vaški sredstvom za stoku

Crna Gora -

Petogodišnja E. M. iz rožajskog sela Besnik preminula je sinoć oko 23 sata u Institutu za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore od posledica trovanja praškom etiolom.

Devojčica je bila teško povređena pošto su roditelji pokušali da joj uklone vaške jakim otrovom koji se inače koristi za stoku.

Nezvanični izvor podgoričkih Vijesti iz Kliničkog centra (KCCG) kazao je da je u ovom slučaju konsultovana Vojno-medicinska akademija u Beogradu. Istražuje se i maltene identičan slučaj, kada je opasnim sredstvima na bazi etiola tretirano čak osmoro dece zbog pojave vaški. Na sreću, ta deca prošla su bez težih posledica posle lečenja u KCCG.

Oba slučaja desila su se u rožajskim selima. Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Rožajama pokrenulo je istragu povodom trovanja male E. M.

TRAGEDIJA Lekari se bore za život devojčici (5) koju su roditelji posipali etiolom da istrebe vaške!

“ODT je upoznato sa dva događaja u kojima su roditelji tretirali decu hemijskim preparatima, a što je za rezultat imalo ugrožavanje zdravstvenog stanja dece“, saopšteno je.

Iz rožajske policije Vijestima je saopšteno da se i majka preminule devojčice otrovala etiolom kojim je ćerkici mazala glavu. Ona je navodno u subotu otpuštena iz bolnice, posle čega je dala izjavu u policiji.

“Majka, koja je u lošem psihičkom stanju, kazala je da je devojčicu povela u štalu i tamo joj vatom nanosila sredstvo za stočne vaši“, kazao je izvor iz policije.

Lekari su rekli da je velika koncentracija tog hemijskog sredstsva izazvala rane na glavi deteta, te da je stanje u kojem je bila devojčica bilo potresno.

ODUZIMANJE STARATELJSTVA RODITELJIMA?

Pedagog u rožajskom Centru za socijalni rad Esko Plunac ocijenio je da ima prostora za pokretanje postupka oduzimanja starateljstva nad decom ako je tačno da su "lečena" opasnim insekticidom. On tvrdi da ni iz jedne institucije nisu zvanično obavešteni o trovanju dece.

"O tome sam tek juče čuo iz priča prijatelja. Nismo zvanično obavešteni, a ukoliko je to tačno, svakako ima prostora za preispitivanje nesavesnog roditeljskog staranja, odnosno pokretanja postupka za oduzimanje starateljstva“, kazao je on.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track