DETALJI LIKVIDACIJE U BEČIĆIMA: Kamere snimile ubice Đorđa Borete i Dragana Zečevića, slučajne žrtve
Foto: Printscreen CdM

OBRAČUN KOKAINSKIH KARTELA U CRNOJ GORI

DETALJI LIKVIDACIJE U BEČIĆIMA: Kamere snimile ubice Đorđa Borete i Dragana Zečevića, slučajne žrtve

Crna Gora -

BUDVA - Juče oko 11 sati rafalom iz "kalašnikova" izrešetan je Budvanin Đorđe Boreta (32), dok je ispijao uobičajnu jutarnju kafu na terasi kafea “Trofej” u Bečićima.

Da bi bio siguran da je likvidirao Boretu, ubica koji je bio na motoru ispalio je blizu 30 metaka, a od rafala je slučajno stradao i doktor Dragan Nena Zečević (69), koji je sedeo za susednim stolom, dok je Budvanin Ivo Stanišić zadobio teške telesne povrede.

Kamere na obližnjem objektu, kako navode Dnevne novine, zabežile su ubicu koji se sa saučesnikom udaljio motorom sa lica mesta. Za počiniocima koji još nisu identifikovani juče je organizovana opsežna potraga u koju se uključila i helikopterska jedinica.

foto printscreen vijesti.me/Vuk Lajović
foto printscreen vijesti.me/Vuk Lajović

Iako je praktično bilo pitanje dana kada će u mafijaškim sukobima životom platiti neka slučajna žrtva, upravo to se juče i dogodilo. Sasvim uobičajeno jutro na terasi bečićkog lokala, za samo nekoliko trenutaka pretvorilo se u krvavo poprište, na kojem su za samo nekoliko trenutaka ostala dva beživotna tela u lokvama krvi, čak 26 čaura kalibra 7,62 i rupe od metaka na sve strane.

Prethodno, prema izjavama očevidaca, iz pravca Zavale prišao je motor sa za sada dve nepoznate osobe sa kacigama. Motor se zaustavio, a suvozač je prišao terasi i “otvorio paljbu”, potom su se istim putem vratili, odakle im se gubi trag. U trenutku pucnjave u lokalu i ispred njega, bilo je više osoba, tako da je prava sreća da nije bilo i više žrtava.

SUROVI RAT BALKANSKE MAFIJE: Sukobljeni kotorski klanovi ne biraju sredstva, angažovali ubice iz BiH

Ubijeni Zečević sasvim slučajno je stradao, jer je sedio sto do Borete. Na licu mesta pronađeno više od 25 čaura metaka za automatsku pušku koji su pronađeni čak i na udaljenosti od desetak metara od mesta likvidacije.

Upravo način likvidacije Borete policiju navodi na zaključak da se radi o mafijaškom ubistvu, odnosno nastavku sukoba između zaraćenih klanova.

Jedan od brojnih očevidaca ove klasične mafijaške likvidacije je DN kazao da je upravo prelazio jadransku magistralu, na pešačkom prelazu koji je nekih desetak metara udaljen od terase lokala “Trofej”, kada je začuo rafalnu paljbu.

“Primijetio sam crnu vespu na kojoj su bile dve osobe sa kacigama na glavi, kako se kreću iz pravca brda, ka magistrali. Verovatno su bili usporili kako bi što precizni je ispalili rafale u žrtvu, nakon čega su dali gas i pobegli u pravcu Budve.

Dok su bežali sa lica mesta i dalje su pucali.Ljudi koji su bili u lokalu su polegali, kao i slučajni prolaznici. Sve je ličilo na scene iz italijanskih mafijaških filmova. Ovako je napuljska mafija likvidirala svoje protivnike”, rekao je meštanin.

Povodom najnovije brutalne likvidacije, oglasila se i Uprava policije koja je saopštila da su službenici CB Budva, odmah po obaveštenju o događaju, blokirali saobraćajnice.

“Službenici CB Budva, zajedno sa Posebnom jedinicom policije, radi pronalaska počinilaca pretražuju teren. Službenici kriminalističke policije su koordiniranim aktivnostima veoma brzo došli do određenih podataka koji mogu da budu od koristi za istragu u ovom predmetu.

POMOĆNIK KOMANDIRA KOTORSKE POLICIJE RADIO ZA KRIMOSE: Samardžić davao informacije kavačkom klanu!

Takođe, u ovom momentu postoje indicije koje ukazuju na to da je ova upotreba vatrenog oružja posledica ranijih sukoba kriminalnih grupacija sa područja Crne Gore i regiona, a zbog kriminalnih aktivnosti u koje su ove grupacije bile uključene, a koje su se odvijale van teritorije naše države”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track