Najnovije vesti

OPTUŽENIMA ZDRAVLJE SVE GORE: Mujović teško da će dočekati kraj suđenja, Marović može da svedoči
Foto: Printscreen Vijesti.me/luka Zeković

Kritično

OPTUŽENIMA ZDRAVLJE SVE GORE: Mujović teško da će dočekati kraj suđenja, Marović može da svedoči

Crna Gora

Bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović nije toliko bolestan da ne može svedočiti u podgoričkom Osnovnom sudu, dok optuženi Veselin Mujović trenutno nije sposoban da prati suđenje.

To je zaključak veštaka medicinske struke Dragane Čukić, koja je veštačila zdrastveno stanje Marovića i Mujovića.

U nalazu i mišljenju, koje je jutros pročitao sudija Rade Ćetković se navodi da nijedno od Marovićevih oboljenja ne zahteva višemesečno bolničko lečenje i da je on, uz odgovarajuću terapiju, sposoban da da svoj iskaz u postupku, u kome se Mujoviću sudi da ga je prevario za 890.000 evra, nudeći mu pomoć u istragama koje je tužilaštvo vodilo protiv njega i članova njegove porodice.

Čukić je, međutim za Mujovića konstatovala da mu se zdrastveno stanje u poslednjih pola godine znatno pogoršalo i da zbog toga trenutno nije u stanju da prati suđenje, ali da bi, uz odgovarajuću terapiju, i kod njega moglo doći do poboljšanja zdravlja u narednih nekoliko meseci.

Sudija je ostavio rok od sedam dana Marovićevom advokatu Dimitriju Dapčeviću, da dostavi dodatnu medicinsku dokumentaciju za njega, jer kako advokat tvrdi, veštak nije imao svu Marovićevu medicinsku dokumentaciju u vidu kada je pravila nalaz.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ukoliko to ne učini, sudija je rekao da će tražiti prinudno dovođenje Marovića u sud 15. februara, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Sudija je opet odbio predlog Mujovićevog advokata Miloša Vuksanovića, da mu se ukine pritvor, kako bi mogao da se adekvatno leči i pripremi za suđenje.

"On neće živ dočekati kraj ovog suđenja u pritvoru...", rekao je Vuksanović.

Sudija je, međutim, ipak smatrao da i dalje postoji opasnost da bi Mujović, ukoliko se nađe na slobodi, mogao ponoviti krivično delo, i odbio takav predlog, navodeći da mu i u pritvoru može biti pružena adekvatna medicinska pomoć.

Mujović je optužen i da je prevario Budvanina Ljuba Rađenovića, oca Lazara Rađenovića za 20.000 evra.

Mujović je ranije u sudnici  priznao da mu je Marović u kancelariji dao 50.000 evra, pa da su mu mesec dana kasnije još 200 ili 250.000 evra predali njegovi telohranitelji Nenad Krstajić i Vladimir Prelević.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Tvrdio je da su mu taj novac dali da bi se zataškalo postojanje milionskog računa Marovića u Švajcarskoj.Za novac koji mu je dao Rađenović je tvrdio da je trebao za neko veštačenje.

Marović je priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona evra i nagodio se sa tužilaštvom oko novčane kazne i robije.

Rađenović je osuđen zbog nameštanja licitacije prilikom prodaje opštinskog zemljišta na brdu iznad Budve i nedozvoljenog držanja oružja.

(Vijesti.me)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...