TRAMPOVA ZABRANA POGAĐA STUDENTE IZ REGIONA: Crnogorka ne može do daljeg u domovinu!
Foto: AP

Upozorenje bez objašnjenja

TRAMPOVA ZABRANA POGAĐA STUDENTE IZ REGIONA: Crnogorka ne može do daljeg u domovinu!

Crna Gora -

Studentkinja iz Crne Gore, koja se školuje u Teksasu, objavila je na svom Fejsbuk profilu da je iz Kancelarije za međunarodne odnose fakulteta gde studira dobila pismo sa upozorenjem da, ako napusti SAD, možda neko vreme neće moći da se vrati.

Ona je, naime, kako prenosi Radio Antena M, napisala da je to obaveštenje došlo taman kada su se stekli uslovi da jednom godišnje može da doputuje u Crnu Goru i poseti svoju porodicu.

Ovaj radio zaključuje da bi, sudeći po tome, sa najnovijom uredbom o zabrani ulaska i izlaska iz SAD, mogli da se suoče i studenti iz Crne Gore koji studiraju u Americi.

Radio Antena M navodi da su pokušali da kontaktiraju ovu studentkinju kako bi im objasnila o čemu se radi te da li je dobila bilo kakvo dodatno objašnjenje, ali da zbog vremenske razlike još čekaju na odgovor.

Američki predsednik Donald Tramp je nedavno potpisao uredbu o zabrani ulaska u SAD državljanima iz sedam većinski muslimanskih zemalja što je izazvalo haos na aerodromima širom sveta, ali i negodovanja mnogih država.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track