ZAHAROVA: Vlasti u Podgorici stoje iza antiruske kampanje!
Foto: Printscreen Raša Tudej

neosnovane optužbe crne gore

ZAHAROVA: Vlasti u Podgorici stoje iza antiruske kampanje!

Crna Gora -

Moskva smatra da su tvrdnje o mešanju Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore potpuno neosnovane, i da vlasti u Podgorici stoje iza antiruske informativne kampanje kada je reč o situaciji u toj zemlji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Premijer Crne Gore Duško Marković nije izdržao a da se ne pridruži korišćenju teza koje se u poslednje vreme naširoko koriste u SAD i EU i optužio Moskvu i neke ruske specijalne službe u mešanje u unutrašnje stvari u toj zemlji (Crnoj Gori)", kazala je Zaharova na konferenciji za štampu.

Po njenim rečima, specijalni tužilac Milivoje Katnić je "otišao još dalje, i pokušao da razvije tu misao, pominjući prisustvo specijalnih snaga Federalne službe bezbednosti na crnogorskoj teritoriji".

"Sve te izjave su apsolutno neosnovane, na žalost, njih objavljuju mediji, u principu bez uzimanja u obzir ruske pozicije. Ako se pozicija Rusije i pominje, to se čini usput, i naravno, neproporcionalno i informaciji koja se objavljuje", navela je Zaharova.

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je u nedelju da su neki ruski državni organi umešani u pripremanje državnog udara u Crnoj Gori, s ciljem da se spreči ulazak zemlje u NATO. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je Katnićeve navode, ocenivši da je neodgovorno izgovarati tako ozbiljne optužbe bez dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track