FEKALIJE IM SE ULIVAJU U KUĆU: U Loznicama strahuju od zaraze, od smrada ne mogu ni da DIŠU
Foto: Vijesti.me/ Jadranka Ćetković

Užasno

FEKALIJE IM SE ULIVAJU U KUĆU: U Loznicama strahuju od zaraze, od smrada ne mogu ni da DIŠU

Crna Gora -

Meštani bjelopoljskog naselja Loznice kažu da strahuju od zaraze zbog dugogodišnjeg izlivanja kanalizacije.

Žale se da nemaju ni uličnu rasvetu i da su ostali i bez asfalta, iako su od centra grada udaljeni oko kilometar.Sa problemom kanalizacije svakodnevno se suočava dvadesetak domaćinstava Gornjolozničke ulice - ističu da najviše strahuju zbog dece.

Emil Višnjić je objasnio da sva kanalizacija iz gornjeg naselja Loznica ide otvorenim kanalom pored puta, koji se sa prvim kišama izliva i teče po saobraćajnici, šireći se prema kućama ispod.

“Kanalizacija ide otvorenim kanalom, bez ikakvih cevi. Najveći naš problem je odvod kanalizacije do Lima, jer meštani ne mogu da se dogovore kuda da prođe kanal”.

Hamdija Mehović je kazao da ljudi od smrada ne mogu da izađu ispred kuća, naročito kada progreje sunce.

“Ni ulicom ne možemo da prođemo od smrada. Evo vidite koliko nam je blizu grad, a kao da smo u nekoj džungli”.

Julka Radojević je kazala da strahuju zbog dece koja svakodnevno prema školi prolaze tim putem.

“Zbog fekalija koje se izlivaju po putu decu moramo da sačekamo kada idu iz škole”.

Njena komšinica Ifeta Mujanović je ispričala da su joj se fekalije ulile u dvorište nebrojeno puta i da je morala sama da ih čisti.

“Voda sa fekalijama je više puta ulila u donji sprat kuće. Bojimo se infekcija. Više puta sam se obraćala Komunalnoj i Opštini, ali bez ikakvog uspeha”.

Njena prva komšinica Vesna Bubanja kaže da s prvim kišama meštani strahuju od izlivanja fekalija u dvorišta.

“Ako niko ništa ne preduzme - potrovaćemo se od ove zaraze. Više godina smo se žalili Komunalnoj policiji, inspekcija izlazi i napravi po neki zapisnik, i na tome se sve završi”.

Načelnik Komunalne policije Muzafer Badžić rekoa je da je Mesna zajednica ušla u program sanacije otpadnih voda pored puta i kanalizacije.

“Obezbedila je cijevi, ali trenutno postoji problem imovinsko-pravnih odnosa. U budžetu su prošle i pretprošle godine obezbeđena sredstva, čak je raspisivan i tender, ali je sve propadalo zbog toga što meštani ne mogu da se dogovore kuda će proći cevi”, tvrdi on, i ističe da je planom predviđeno da se sve kanalizacije na tom terenu pokupe i umreže. Kaže da će nadležni naložiti svim domaćinstvima da izrade kanalizaciju i septičke jame, ako ne uspeju da se dogovore.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track