ZASTAVA NATO VIJORI SE U PODGORICI: Od danas se dan Alijanse redovno slavi
Foto: Reuters /17.1.2017)

Potvrdili privženost

ZASTAVA NATO VIJORI SE U PODGORICI: Od danas se dan Alijanse redovno slavi

Crna Gora -

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković rekao je danas da će obeležavanje 4. aprila, dana kada je osnovan NATO, postati tradicija, kao što je to obeležavanje Dana Vojske Crne Gore

Ispred zgrade Ministarstva odbrane Crne Gore u Podgorici jutros je pored crnogorske, svečano podignuta zastava NATO, budući da je ovogodišnji Dan Alijanse od posebnog značaja, imajući u vidu predstojeće članstvo Crne Gore u NATO i Samit u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Reč je o datumu koji će postati deo istorije budućnosti Crne Gore, jer svedoči o tome da je naša zemlja po prvi put mislila o sebi, o svojoj budućnosti i bezbednosti svojih građana", kazao je Bošković na svečanosti kojom je u Ministarstvu odbrane obeležen datum kada su 1949. godine, ministri spoljnih poslova SAD i 11 zapadnoevropskih država u Vašingtonu potpisali Severnoatlantski sporazum o formiranju NATO pakta.

Bošković je naglasio da se glavni spoljnopolitički ciljevi koje je naša država postavila nakon obnavljanja državnosti, evroatlantske integracije i članstvo u NATO, dostižu na najbolji način.

"Što je najvažnje, Crnoj Gori obezbedili smo ono što vekovima često nije imala, a to su mir, stabilnost i bezbednost", kazao je on.

Bošković je kazao da Crna Gora, nekada najnerazvijenija članica bivše Jugoslavije, samo 26 godina nakon raspada bivše zemlje, članstvom u Alijansi postaje deo zajednice najrazvijenijih zemalja, ne samo sa ekonomskog aspekta, već prvenstveno sa aspekta poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i i svega onoga što današnja savremena društva čini prosperitetnim i naprednim.

Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-potpukovnik Ljubiša Jokić prošli su kroz svečani špalir pripadnika Počasne garde Vojske Crne Gore i pozdravili dve zastave u prisustvu članova ministrovog i načelnikovog kabineta.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track