MAROVIĆEV SIN PLATIO KAZNU, SVETOZAR JOŠ SKUPLJA PARE: Do septembra mora da iskešira 1,1 milon evra
Foto: Printscreen CdM Beta

Kriminal

MAROVIĆEV SIN PLATIO KAZNU, SVETOZAR JOŠ SKUPLJA PARE: Do septembra mora da iskešira 1,1 milon evra

Crna Gora -

Budvanin Miloš Marović uplatio je na račun države 385.000 evra, koliko je bio dužan na osnovu sudske presude, odnosno priznanja da je oštetio kasu Budve malverzacijama oko kupoprodaje zemlje na Jazu.

Specijalno tužilaštvo zbog toga je Upravi za nekretnine uputilo zahtev da se izbrišu tereti na imovinu koju je sin političara Svetozara Marovića založio kao garanciju da će uplatiti novac.

Tako je hipoteka države pre nekoliko dana izbrisana sa stana od 38 kvadrata u budvanskom naselju Babin do, koji je Marovićev prijatelj založio u njegovo ime, a tereta više nema ni na parceli od 3.000 kvadrata u kotorskim Vranovićima, kojom je za mlađeg Marovića garantovala budvanska firma "Jaz ekspres".

Miloš Marović dobio je srpsko državljanstvo, nakon čega je nedavno podneo zahtev Ministarstvu pravde da zatvorsku kaznu od 11 meseci zbog krivičnog dela počinjenog u Crnoj Gori - odsluži u Srbiji. Njegov advokat ranije je rekao da bi u tom slučaju postojala mogućnost da kaznu zatvora zameni kućnim pritvorom.

Budvanin je morao odavno da bude biti u spuškoj ćeliji, ali se to ne događa a za njim je raspisana poternica. Miloš se odselio za Beograd u januaru prošle godine, od kada sa suprugom i dvoje dece žive u očevom stanu u zgradi biznismena Mirka Latinovića u Njegoševoj ulici u centru grada.

Taj objekat gradila je Latinovićeva kompanija "Trejdjunik", koja je gradila i budvansku "TQ Plazu".Zbog nezakonitih poslova oko izgradnje i raspodele prostora u tom kompleksu, stariji Marović je pravosnažno osuđen...

Latinović je u tom predmetu bio svedok saradnik. Gotovo sva imovina Marovića u Crnoj Gori bila je ili je još pod hipotekama države, poslovnih prijatelja ili banaka. Milošev stan od 193 kvadrata na petom spratu u zgradi nadomak Autobuske stanice je i dalje pod hipotekom, na osnovu pozajmice od 236.000 eura od njegovog poslovnog partnera.

Stan od 287 kvadrata u kome žive njegovi roditelji, pod hipotekom je države na ime garancije da će njegov otac vratiti državi oko 1.100.000 evra. Prema presudi, on to mora da učini do septembra.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track