POSLANIK BUNDESTAGA: Zabrinuti smo za Medojevićevu sudbinu
Foto: Beta

POSLE UKIDANJA IMUNITETA

POSLANIK BUNDESTAGA: Zabrinuti smo za Medojevićevu sudbinu

Crna Gora -

Poslanik Bundestaga Gernot Erler, državni ministar i predsednik Društva za Jugoistočnu Evropu izražava svoju zabrinutost za sudbinu opozicionog crnogorskog političara Nebojše Medojevića.

"Parlament u Podgorici je sinoć ukinuo imunitet predsedniku partije Pokret za Promene, i što začuđuje u ustavnom sistemu sa podelom vlasti, odmah odobrio hapšenje svog kolege", navodi se u saopštenju.

Specijalni državni tužilac Katnić do sada nije pružio nijedan dokaz za svoje optužbe. Prilikom hapšenja ovog poslanika, kaže Ereler, briga o budućnosti opozicionog političara mora biti povećana.

"I u ime Društva za Jugoistočnu Evropu Erler saopštava da će nemačka javnost, koja polaže nade u nezavisnost crnogorskog pravosuđa, ovaj slučaj pratiti sa velikom pažnjom", navodi se.

O ovom pitanju oglasila se i bivša članica Evropskog parlamenta rekavši da je odluka Skupštine Crne Gore skandalozna i u suprotnosti sa statusom Crne Gore u NATO i pridruživanju EU.

Podsetimo, Skupština Crne Gore ukinula je glasovima vladajućih partija imunitet poslaniku opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću. Zahtev tužioca da se ukine imunitet Medojeviću radi vođenja krivičnog postupka protiv njega, podržala su 42 prisutna poslanika, svi iz vladajućih klupa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Zašto je uhapšen Dejan Anđus?

Kurir.rs

Foto: Beta/Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track