(VIDEO) ZA VATROGASCIMA JOŠ JEDNA NEPROSPAVANA NOĆ: Požari u Crnoj Gori pod kontrolom, ali i dalje gori na ovim mestima
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

NIJE SVE UGAŠENO

(VIDEO) ZA VATROGASCIMA JOŠ JEDNA NEPROSPAVANA NOĆ: Požari u Crnoj Gori pod kontrolom, ali i dalje gori na ovim mestima

Crna Gora -

Na Cetinju i dalje aktivan požar u Lastvi Čevskoj gde vatrogasci brane objekte, dok je požar na Markovini pod kontrolom, saopšteno je iz Službe zaštite i spasavanja Cetinje.

Peđa Moštrokol iz cetinjske Službe zaštite i spasavanja rekao je da je za vatrogascima još jedna neprospavana noć. Aktivan je, kaže, požar u Markovini.

"Ekipe su na terenu, očekujemo da danas lokalizujemo sve požare. Danas očekujemo pomoć letelica sektora za vanredne situacije, što bi nam puno značilo jer je teren nepristupačan", kazao je Moštrokol i dodao da postoji još objekata koje brane u Markovini.

Inače, na području Podgorice aktivna su tri požara - u Tuzima, Piperima i naselju Gornje Mrke, koji su tokom noći nastavili da se šire i zahvatili nepristupačan teren, ali objekti nisu ugroženi.

I dalje je aktivan požar u Zabrđu u Luštici gde vatrogasci Tivta, Herceg Novog i Kotora kao i Vojska Crne Gore zajedničkim snagama učestvuju u akciji gašenja vatre.

Konkretno u Tivtu situacija je pod kontrolom. Zoran Barbić iz Službe zaštite i spasavanja Tivat kaže da protivpožarne letelice koje su stigle iz inostranstva nastavljaju da pomažu njihovim vatrogascima.

Inače, Direktorat za vanredne situacije saopštio je da su u Danilovgradu aktivni požari u Zagaraču i Markovini.

U Nikšiću gori u mestima Macavare, Tovići, Podbožur i od sinoć Župa prema Prekornici.

U Ulcinju, Baru, i Budvi nema aktivnih požara, dok u Kotoru gori u mestu Grabovac.

Kad je reč o Tivtu, duž puta pored Solila nema otvorenog plamena, dok su u Herceg Novom aktivni požari u mestu Prijevor, Malta, Konjevići, Vidov Vrh, Zabrđe, Obosnik, Klinci.

(Kurir.rs/ RTCG)

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NOVA DRAMA NA LUŠTICI! Stanje dramatično, vatra preti naselju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja