MEDOJEVIĆ: Podrška lideru opozicije Malte protiv političkog progona
Foto: Youtube/Printscreen

MONTIRAN KRIVIČNI PROCES

MEDOJEVIĆ: Podrška lideru opozicije Malte protiv političkog progona

Crna Gora -

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević kome je nedavno ukinut poslanički imunitet, osvrnuo se i na političku situaciju na Malti i pružio podršku tamošnjem lideru opozicije. "Poslovni partner u sumnjivim poslovima Mila Đukanovića, komunistički premijer Malte Džozef Muskat pokrenuo je montirani krivični postupak protiv lidera opozicije dr Sajmona Busutila, zbog njegovih javnih kritika i optužbi da je premijer Maskat povezan sa gigantskom šemom pranja para preko Paname, globalno poznate kao "Panama Pejpers". Pozdravljam brzu i jasnu reakciju predsednika EPP Manfreda Vebera, koji je osudio politički progon lidera opozicije, zbog javnih kritika o korupciji komunističkog premijera Malte", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su evropske institucije, u nekoliko poslednjih godina, postale potpuno neosetljive na sve jasniji trend jačanja autokratskih korumpiranih režima, koji guše demokratiju, masovno krše ljudska prava i zloupotrebljavaju kontrolisane institucije, kao što su policija, službe bezbednosti, tužilaštva i sudovi u političkom progonu neistomišljenika, a posebno opozicije.

"Politička represija prema opoziciji mora biti oštro osuđena od strane EK, Evropskog Parlamenta i svih demokratskih institucija Evrope. Zato dodatno čudi postupak predsednika EP Tajanija koji je odbio da se susretne sa opozicijom u Crnoj Gori, što je shvaćeno kao podrška EP-a političkom progonu opozicije od strane staljinističkog režima Đukanovića.

Tajani je poslao veoma lošu poruku koja kompromituje EP i vrednosti Evrope, a ohrabruje autokrate, mafiju i korumpurane tužioce i sudije da nastave progon DF-a", piše u saopštenju.

"Talas ‘erdoganizacija’ je već ozbiljno zapljusnuo Zapadni Balkan, a evo došao je i do Malte. Politika evropskih institucija da su geostrateški interesi i stabilnost važniji od demokratije, ljudskih prava i sloboda i pravne države, veoma je opasna i može rezultirati krahom EU i trajnim nestabilnostima i sukobima u zemljama oko EU“, zaključuje Medojević.

Kurir.rs

Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: ŠOKANTNO! Oko 200 bombaša samoubica pripremljeno za napade po Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja