(FOTO) IMAJU SAMO JEDAN ZAHTEV: Građani oborili stene i kamenje na put u Podgorici
Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković, Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

OGORČENI ZBOG IGNORISANJA

(FOTO) IMAJU SAMO JEDAN ZAHTEV: Građani oborili stene i kamenje na put u Podgorici

Crna Gora -

Meštani podgoričke četvrti Zabjela, oborili su na stazu na Ljuboviću stene i postavili brojno kamenje, kako bi onemogućili da se automobilima izlazi na vrh tog brda.

"Građani Zabjela su pokazali revolt i oborili smo stene na putu iza 'Kodre'. Tamo je sada hiljade kamenica pa ko bude želeo da priđe neće moći to da učini lagodno, isto kao što ni mi, meštani, ne možemo da dobijemo ono što smo tražili a što je u interesu svih", kazao je meštanin Goran Pajović.

On je istakao da su meštani Zabjela tražili da se postavi kapija na prilazu šetalištu na brdu Ljubović, ali da nadležni iz Glavnog grada nisu izašli u susret.

foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

Meštani su pre mesec dana tražili da se postavi kapija, a prosleđen je na adresu više gradskih službi. Oni su tada upozorili da ako im se ne izađe u susret, da će preduzeti neke druge mere.

Kamenje je postavljeno u dužini oko dve stotine metara puta. Meštani su ga postavili pre tri dana, kako bi sprečili, kako tvrde, da vozači divljaju stazom.

Pajović ističe da mu nije jasno zbog čega neće da postave kapiju na Ljuboviću.

Istakao je da su opominjali nadležne iz "Čistoće" i "Zelenila" da se brdo redovno održava, kako šetalište, kante za otpatke i rastinje uz put.

foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

Pajović koji živi nedaleko od Ljubovića, tvrdi da radnici "Čistoće" ne održavaju redovno tu lokaciju.

Istakao je da čiste samo onda kada građani javno iskažu nezadovoljstvo.

"Dođu dan ili dva pošto kontaktiramo medije, tako je i ranije bilo. Održavaju lokaciju neko vreme ali je brzo zaborave”, kaže Pajović.

Međutim iz preduzeća "Čistoća" su saopštili da radnici svakog dana uklanjaju komunalni otpad i prazne korpe na brdu Ljubović.

"Po potrebi to rade i više puta u toku dana", saopštili su iz "Čistoće".

Iz preduzeća "Zelenilo" su saopštili da se javne gradske površine redovno održavaju, "pogotovo u letnjim mesecima kada je povećana opasnost od požara".

(Kurir.rs/ Vijesti.me)

Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track