PRIVREMENO ODUZETA SVA IMOVINA MAROVIĆIMA: Sud blokirao stanove, kuće  i zemljište koje poseduju Svetozar, i članovi njegove porodice!
Foto: Vijesti/Savo Prelević

privremena mera

PRIVREMENO ODUZETA SVA IMOVINA MAROVIĆIMA: Sud blokirao stanove, kuće i zemljište koje poseduju Svetozar, i članovi njegove porodice!

Crna Gora -

PODGORICA - Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osuđenog za višemilionske malverzacije u Budvi.

Sud je na zahtev specijalnog tužioca blokirao imovinu Marovićeve supruge Đorđine, sina Miloša, kao i članova njegove porodice. Time je sud prihvatio zahtev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina osuđenog vođe budvanske kriminalne grupe zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage - da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima.

Privremena mera zabrana korišećenja imovinom juče je upisana na desetak nekretnina te budvanske porodice. Blokiran je i stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata u Budvi koji je sredinom jula prodao za 180.000 evra.

Time je stavljena blokada izvršenja kupoprodajnog ugovora dokorašnjeg funkcionera crnogorske vladajuće DPS sa slovenačkom državljankom do okončanja finansijske istrage i eventualnog pokretanja postupka trajnog oduzimanja imovine.

Blokirano je i raspolaganje četvorospratnom vilom Marovićeve supruge Đorđine u budvanskom naselju Babin do, koju je, tvrde finansijski istražitelji, fiktivno prodala za milion i po evra. Vilu od 207 kvadrata Marovićeva je 2012. godine kupila od proslavljenog fudbalskog stručnjaka Miljana Miljanića za 300.000 evra. Odmah posle toga kuća je porušena i izgradjena je nova četvorospratnica od gotovo 1.000 kvadrata.

Blokirana je imovina i mladjeg Marovića, njegove supruge Tamare, kao i šuraka Ivana Popovića. Svetozar Marović je prošle godine osuđen na tri godine i devet meseci zatvora zbog zloupotreba u Budvi nakon što se nagodio s tužilaštvom da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe i državi uplati milion evra.

Nekada visoki funkcioner vladajuće DPS, medjutim, nije u zakonskom roku uplatio novac, niti se pojavio na izdržavanje kazne u zatvoru u Podgorici, zbog čega je za njim ranije raspisana poternica. On na vreme državi nije izmirio 100.000 evra zbog čega mu je nedavno kazna povećana za godinu, na 4,9 meseci zatvora.

I njegov sin je priznao da je bio deo kriminalne grupe i zbog nezakonitosti oko kupoprodaje zemlje na Jazu osudjen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385.000 evra.

Novac je uplatio, a zatvorska kazna ga čeka. ;U medjuvremenu je dobio srpsko državljanstvo.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Raste broj žrtava u Barseloni! I Srpkinja na meti terorista!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track