Najnovije vesti

MAROVIĆI SE ŽALILI NA ODLUKU SUDA: Ogoroman deo imovine stečen je na zakonit način
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević, Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

10 NEKRETNINA

MAROVIĆI SE ŽALILI NA ODLUKU SUDA: Ogoroman deo imovine stečen je na zakonit način

Crna Gora

Advokat Zdravko Begović uložio je žalbu na odluku podgoričkog Višeg suda da privremeno oduzme kompletnu imovinu Svetozara Marovića, supruge Đorđine, sina Miloša i njegove porodice.

Privremena mera zabrana korišćenja imovinom juče je upisana na desetak nekretnina budvanske porodice Marović, kao i na imovinu šuraka Ivana Popovića.

Time je sud prihvatio zahtev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage – da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima.

“Mi smo dobili takvo rešenje Višeg suda i na to rešenje u zakonskom roku od osam dana izjavili žalbu Krivičnom veću Višeg suda”, kazao je Begović.

On kaže da je u žalbi kao obrazloženje navedeno da je ogroman deo imovine na koju je stavljena privremena mera stečen na zakonit način.

“Radi se između ostalog i o stanu Svetozara Marovića koji je dobio unatrag 30 godina kao predsednik Izvršnog odbora Opštine Budva. Zatim o stanu Miloša Marovića koji je kupljen na osnovu kredita koji još uvek otplaćuje, zatim o imovini koja je stečena putem nasledstva. Mi smo apsolutno ubeđeni da će Krivično veće takvo rešenje sudije za istragu Višeg suda ukinuti i da će prihvatiti navode iz naše žalbe”, poručio je Begović.

(Kurir.rs/ RTCG)

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...