MAROVIĆI SE ŽALILI NA ODLUKU SUDA: Ogoroman deo imovine stečen je na zakonit način
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević, Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

10 NEKRETNINA

MAROVIĆI SE ŽALILI NA ODLUKU SUDA: Ogoroman deo imovine stečen je na zakonit način

Crna Gora -

Advokat Zdravko Begović uložio je žalbu na odluku podgoričkog Višeg suda da privremeno oduzme kompletnu imovinu Svetozara Marovića, supruge Đorđine, sina Miloša i njegove porodice.

Privremena mera zabrana korišćenja imovinom juče je upisana na desetak nekretnina budvanske porodice Marović, kao i na imovinu šuraka Ivana Popovića.

Time je sud prihvatio zahtev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage – da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima.

“Mi smo dobili takvo rešenje Višeg suda i na to rešenje u zakonskom roku od osam dana izjavili žalbu Krivičnom veću Višeg suda”, kazao je Begović.

On kaže da je u žalbi kao obrazloženje navedeno da je ogroman deo imovine na koju je stavljena privremena mera stečen na zakonit način.

“Radi se između ostalog i o stanu Svetozara Marovića koji je dobio unatrag 30 godina kao predsednik Izvršnog odbora Opštine Budva. Zatim o stanu Miloša Marovića koji je kupljen na osnovu kredita koji još uvek otplaćuje, zatim o imovini koja je stečena putem nasledstva. Mi smo apsolutno ubeđeni da će Krivično veće takvo rešenje sudije za istragu Višeg suda ukinuti i da će prihvatiti navode iz naše žalbe”, poručio je Begović.

(Kurir.rs/ RTCG)

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track