CRNA GORA KRENULA U OBRAČUN SA KRIMINALCIMA: Šokiraćete se šta je policija sve pronašla i zaplenila!
Foto: Vijesti.me/ Uprava policije, Foto: Vijesti.me/ Uprava Policije

VELIKA AKCIJA

CRNA GORA KRENULA U OBRAČUN SA KRIMINALCIMA: Šokiraćete se šta je policija sve pronašla i zaplenila!

Crna Gora -

U Kotoru, Tivtu i Herceg Novom tokom ospežne policijske akcije "Boka", koja traje od ranih jutarnjih sati, do sada je oduzeto više automobila koji pripadaju bezbednosno interesantnim osobama bliskim kriminalnim klanovima.

Kako se navodi, oduzeti automobili će radi veštačenja biti upućeni danilovgradskom Forenzičkom centru kako bi se utvrdilo da li potiču iz krivičnih dela ili su eventualno korišćeni u izvršenju krivičnih dela.

Izjave tivatskim inspektorima dali su Đorđije Radonjić, Mato Bošković, Danilo Đurović, Darko Hrnjez, koji prema policijskim podacima važe za bezbednosno interesantne osobe. Nakon saslušanja oni su pušteni.

U Kotoru je nakon pretresa stana privedena Aleksandra Đurić, supruga ubijenog Dalibora Đurića.

Kako su kazali iz Uprave policije, tokom akcije na dvadeset jednoj lokaciji, u pretresu stanova, drugih prostorija i imovine članova kavačkog i škaljarskog klana, kao i njima bliskih osoba, pronađeno je i oduzeto šesnaest vozila visoke klase, marki "BMW"; "folksvagen", "audi", "porše", od kojih neka vozila poseduju odgovarajući stepen zaštite, kao i tri motora.

Takođe, oduzeto je i više od trideset mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih je jedan deo kartica sa inostranim brojevima.

foto: Vijesti.me/ Uprava Policije

Oduzeto je i više tablet i laptop računara i USB memorija za čuvanje podataka.

Pet pištolja i pet pušaka koji su zaplenjeni će biti predmet daljih provera i veštačenja, a oduzeto je i više od 650 komada municije različitog kalibra.

"Među oduzetim telefonima su i telefoni marke "Blackberry" sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije," kazali su iz policije.

Oduzet je i jedan pancir, metalni boks, optički nišan.

foto: Vijesti.me/ Uprava Policije

U pretresu je oduzeto i oko 8.000 evra, kao i dokumentacija o novčanim transakcijama koje će biti predmet daljih provera.

Među oduzetim predmetima je i dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka, veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i pozajmica, kao i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

"U toku je postupak prikupljanja obaveštenja od više lica – članova organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica, kod kojih su sprovedene radnje pretresa stanova i drugih prostorija i imovine koju koriste," kazali su iz Uprave policije.

Svi navedeni oduzeti predmeti, dodaju, biće predmet dalje kriminalističke obrade, analiza i veštačenja, a dalje službene mere i radnje će biti preduzete u saradnji sa tužilaštvom.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Uprava policije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: NEVERICA U CZ! U ćeliji Zorana Marjanovića pronađeni žileti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track